Hvorfor er det russiske Kinzhal-missilet ikke en trussel mot vestlige hangarskip?

Utplasseringen av MIG-31K bevæpnet med Kinzhal-missilet, over Svartehavet, har i flere dager blitt presentert av russisk propaganda som en direkte trussel mot amerikanske og franske hangarskip som er, eller vil bli, utplassert i det østlige Middelhavet til støtte. for Israel. Denne hypotesen ble tatt opp av flere vestlige medier. Hun tar feil. Derfor :

Natt mellom 16. og 17. oktober 2023, den russiske flybasen Berdyansk ble truffet av flere ukrainske missiler, som førte til ødeleggelsen av rundt tjue helikoptre fra de russiske væpnede styrkene.

Denne basen, som ligger 120 km fra innsatslinjen, var inntil da utenfor rekkevidde av ukrainsk artilleri, inkludert M39-raketter brukt av HIMARS-systemer levert av USA.

Mig-31K og Kinzhal-missilet som svar på ankomsten av ATACMS-missiler i Ukraina

Det kom raskt frem at Kiev hadde brukt ATACMS ballistiske missiler levert diskret av Washington for anledningen. Som tilfellet var med de britiske Storm Shadow-missilene, ble kunngjøringen om ankomsten av ATACMS til Ukraina ikke offentliggjort før etter at de hadde blitt ansatt for første gang, og tok den defensive holdningen på egenhånd.

Denne streiken utgjorde åpenbart et tilbakeslag for de russiske hærene, men også på en måte en ydmykelse for Kreml som til gjengjeld kunngjorde at fra nå av, tunge MIG-31K avskjærere bevæpnet med Kinzhal luftbårne ballistiske missiler ville patruljere Svartehavet.

Kinzhal-missil
Russisk luftvåpen utplasserer Kinzhal-bevæpnede MIG-39K-patruljer over Svartehavet som svar på ATAMCS ankomst til Ukraina

Senere kunngjorde den russiske luftforsvarets generalstab at nå, Kinzhal, med en rekkevidde på 1000 km når den ble sluppet fra en MIG-31, kan bli tildelt nye mål selv om de allerede er på flukt, under flyrammen til bærerflyet.

Denne enheten, hvis den er bevist, kan tillate de russiske luftstyrkene å utføre opportunistiske angrep mot ukrainske mål identifisert, for eksempel via satellitt, med en responstid som er desto kortere ettersom Kinzhal har en hypersonisk flyprofil, selv om det ikke kan være kalt et hypersonisk missil.

Kjennetegn på det russiske 9-S-7760 Kinzhal-missilet

Siden den gang har russisk propaganda tatt opp temaet, og fortsetter å gjøre Kinzhal til det øverste våpenet det ikke er. Mer presist gjentar en rekke russiske kommentatorer på statlige kanaler, eller gjester til den svovelholdige og svært upålitelige Soloviov, til alle som vil lytte, at disse missilene nå kan treffe vestlige hangarskip (amerikanske og franske), som er eller vil bli utplassert utenfor den israelske og libanesiske kysten, i det østlige Middelhavet.

Dessverre gjentas hypotesen også på vestlige kanaler, inkludert, i Frankrike, på enkelte nyhetskanaler, som åpenbart er svært dårlig informert.

hangarskipet Charles de Gaulle og Eisenhower
Frankrike kunngjorde at de ville utplassere Charles de Gaulle sammen med den amerikanske marinens Ford og Eisenhower utenfor kysten av Israel og Libanon.

Faktisk, avledet fra det 9M723K1 kortdistanse ballistiske missilet til 9K720 Iskander-M-systemet, er Kinzhal et missil med en semi-ballistisk bane designet for å treffe land og immobile mål.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 ballistiske missiler | Israel-Hamas konflikt | Russisk-ukrainsk konflikt

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler