Forbereder Russland et massivt droneangrep mot ukrainsk infrastruktur?

Flere konsekvente indikatorer peker på et kommende massivt angrep fra russiske droner og missiler mot ukrainsk infrastruktur, for å frata befolkningen deres livsopphold om vinteren, og staten deres kontrollmidler over landet. 25. oktober-streikene mot Khmelnitskyi atomkraftverk kan være den siste handlingen i russisk forberedelse til disse konvensjonelle strategiske angrep med lavt dødelig fotavtrykk.

Om morgenen den 25. oktober slo russiske langdistanse-angrepsdroner, sannsynligvis pelargonier avledet fra Irans Shahed 136-er, i nærheten av Khmelnitskyi-atomkraftverket.

Angrepet på Khmelnitskyi atomkraftverk 25. oktober 2023

Selv om rundt ti droner ble skutt ned av ukrainsk luftvernforsvar, var skadene svært betydelige, spesielt nær atomkraftverket, som bekreftet av teamene fra Det internasjonale atomenergibyrået som ble sendt til stedet.

I følge den ukrainske rapporten forårsaket dronene og rusk forårsaket av avlyttingen av noen av dem rundt tjue skader, hovedsakelig fra fallende glass, og forårsaket betydelig skade på 1400 hjem, samt bygninger som huser skoler og helsesentre.

Det er åpenbart ikke mulig å bekrefte eller avkrefte resultatene som er overført av de regionale myndighetene. Imidlertid ble skaden nær Khmelnitskyi-kraftverket notert av IAEA, noe som førte til midlertidige strømbrudd. Strømforsyning til visse nærliggende strålingsmålesteder, og bekymringen til det internasjonale byrået.

Hvis denne streiken, i umiddelbar nærhet av et atomkraftverk, allerede er bekymringsfull nok i seg selv, kan det godt være noe mer enn en generalprøve for en massiv og generalstreikefase fra Russland mot ukrainsk sivil infrastruktur, vinterens nærhet. Tre faktorer har en tendens til å støtte denne påstanden.

Russisk produksjon av Geranium-droner og Kalibr, Kh-55/101 og Kinzhal-missiler

For det første har en rekke rapporter og russiske presseartikler indikert at russisk industri nå produserer et stort antall droner hver måned, og spesielt Geranium-droner avledet fra Shahed 136.

Disse langtrekkende angrepsdronene, av iransk design, ble mye brukt i fjor vår, og kan reise opptil 2 km, ifølge Teheran, for å angripe et mål med en militær ladning på 500 kg.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Saturation des Défenses | Actualités Défense | Conflit Russo-Ukrainien

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler