Luftwaffe tester Hensoldts passive Twinvis-radar under virkelige forhold

Luftwaffe, det tyske flyvåpenet, tester den passive Twinvis-radaren, utviklet av Hensoldt-selskapet, under reelle forhold, for å bestemme effektiviteten og dens evne til å integreres i deteksjonsenheten som har ansvaret for å overvåke den tyske himmelen.

I 2019 skapte den passive radaren fra det tyske selskapet Hensoldt overskriftene på mange spesialiserte nettsteder. En artikkel publisert av nettstedet C4ISRnet.com, kjent for sin seriøsitet, avslørte faktisk en veldig saftig anekdote om den, men fremfor alt som gjaldt F-35.

Hensoldts passive Twinvis-radar utfordrer F-35 stealth i 2018

I følge det amerikanske nettstedet hadde de to F-35Aene som ble sendt ut av det amerikanske luftvåpenet og Lockheed-Martin for å delta i Berlin Air Show et år tidligere, blitt tvunget til å forbli i statisk demonstrasjon på bakken under hele showets varighet , så selv om Berlin diskret hadde startet forhandlinger om å anskaffe enheten.

Det er snakk om en test utført av den tyske elektronikkprodusenten og radarspesialisten Hensoldt, angående den nye passive radaren Twinvis. Denne ville faktisk ha klart å følge de to stealth-flyene (men sannsynligvis utstyrt med radarreflektorer for å integreres med flynavigasjon), under hele varigheten av transittflyvningen over Tyskland.

Hensoldt Twinvis passiv radar
Twinvis bruker mobilantenner som kan arrangeres ugjennomsiktig over det elektromagnetiske spekteret, for optimaliserte deteksjonsmuligheter.

Verre, de amerikanske flyene ville aldri ha vært klar over å ha blitt oppdaget av dette systemet under hele flyturen. Og med god grunn! Som betegnelsen indikerer, er Twinvis en passiv radar, det vil si at den ikke sendte ut, i seg selv, noe elektromagnetisk signal som sannsynligvis vil bli oppdaget og identifisert av jagerflyets kraftige elektroniske krigføringssystem.

Uansett om denne oppdagelsen var opphavet til fraværet av en flydemonstrasjon av F-35 under Berlin Air Show i 2018, gjorde denne informasjonen Twinvis berømt, og tok Hensoldt en stund, og teknologiens passive radarer, på i forkant.

Twinvis i tjeneste med Luftwaffe

Siden den gang er det tydelig at den tyske elektronikkprodusenten har vært ganske diskret på temaet, og at han aldri har gjentatt denne typen rungende erklæringer, som trolig har provosert USAs sinne.

Utviklingen av Twinvis har imidlertid ikke stoppet opp, snarere tvert imot. Systemet og dets ytelse hadde åpenbart overbevist Luftwaffe, det tyske luftvåpenet.

Faktisk er Twinvis nå operativ og testet under reelle forhold av Luftwaffe, ifølge informasjon innhentet av det amerikanske nettstedet Defensenews, under et intervju med generalløytnant Ingo Gerhartz.

esoace luftradar tyskland hensoldt Flash Defense | Tyskland | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger
Radarovervåking av tysk himmel (Hensoldt-bilde)

I følge den tyske generaloffiseren vil målet med de nåværende testene, som kun vil gjelde et enkelt system, være å fastslå i hvilken grad Twinvis-radaren er i stand til å gi ytterligere relevant informasjon til deteksjonssystemene som brukes til å overvåke tysk luftrom, og spesielt være i stand til å oppdage og spore fly som søker å gå ubemerket av dem.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Flash Defense | Tyskland | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler