Orkanen Trump: Europeere har 2 måneder på seg til å reagere i tide

I kampanje for de republikanske primærvalgene med tanke på det amerikanske presidentvalget i 2024, indikerte Donald Trump for noen dager siden at han hadde til hensikt. sette USA i reserve fra NATO, og revidere tolkningen av artikkel 5 i alliansen når den først ble valgt, med mindre europeerne godtok alle kravene.

Den tidligere presidenten vendte nok en gang tilbake til denne holdningen som han har til hensikt å gi til USA etter valget, under et møte holdt i Sioux City, i Iowa, en av de berømte "Swing States" under det amerikanske valget.

Ved denne anledningen nevnte Donald Trump en påstått anekdote da han var president, da han hadde truet europeerne med å trekke tilbake amerikansk beskyttelse dersom de ikke økte forsvarsutgiftene.

« Du mener at hvis Russland angrep landet mitt, ville du ikke gripe inn? » en europeisk leder ville ha fortalt ham, « ja, det er akkurat det", ville han ha svart og lagt til at etter det, " pengene har kommet".

Denne anekdoten vakte høy applaus blant publikum, og viste at Trumpist-velgerne åpenbart er følsomme for denne typen strategier.

Ukraina / NATO: Truslene fra Donald Trumps program

Etter å ha kunngjort tydelig at USA ikke lenger ville støtte Ukraina hvis han ble valgt, gjør Donald Trump nå sitt avgjørelse med europeerne, og en tilbaketrekning som ikke taler hans navn fra NATO USA, et stort kampanjetema.

Denne strategien kan virke overraskende, i den grad at den republikanske kandidaten i flere uker veldig jevnlig har kommet til topps på meningsmålingene mot Joe Biden. Man ville trodd, i et slikt scenario, at det hadde vært klokere å unngå splittende emner som NATO.

Trump Merkel
Donald Trumps program i 2023 er ganske nær 2016. Men den internasjonale situasjonen er en helt annen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Avskrekkingspolicy | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler