Har de polske hærene vært mer et politisk utstillingsvindu enn en militær styrke de siste årene?

De siste månedene har det ikke gått en uke uten at de polske hærene skapte overskrifter i spesialpressen. Det er sant at Duda-regjeringen multipliserte spektakulære kunngjøringer med programmer uten sidestykke på det gamle kontinentet.

Således, på bare noen få måneder, kunngjorde Warszawa rekkefølgen av 500 HIMARS -systemer og 96 Apache AH-64E angrepshelikoptre med USA, mer enn 700 tunge pansrede infanterikampvogner bygget på grunnlag av den sørkoreanske K9/Krab, 3 Arrowhead 140 fregatter og Britiske CAMM luftvernmissiler, for bare å nevne de viktigste.

Året før var det tusen K2 stridsvogner, 600 K9 artillerisystemer som mer enn 200 K239 flere rakettkastere et 48 FA-50 lette jagerfly som ble bestilt fra Seoul, sammen med 250 amerikanske M1A2 Abrams tunge stridsvogner.

En stor periode med usikkerhet for de polske hærene etter nederlaget til PiS

For å implementere denne betydelige ildkraften, Warszawa, og selve media Forsvarsminister Marius Błaszczak, hadde kunngjort opprettelsen, innen 2035, av ytterligere to divisjoner, bringe antallet polske mekaniserte divisjoner til seks, og rekruttering av mer enn 100 000 soldater for å nå en styrke på mer enn 250 000 mann, noe som gjør den, uten sammenligning, til den største konvensjonelle militærstyrken på det gamle kontinentet, og feiret som sådan av spesialpressen og de generelle media.

Marius Blaszczak
Le Forsvarsminister Marius Błaszczak skapte overskrifter i forsvarspressen i mange måneder. Men ansiktet avhenger av politikerens polske hærer kan være svært forskjellig fra virkeligheten.

Siden PiS-valgnederlaget i begynnelsen av oktober, har Warszawa derimot nesten vært fraværende i forsvarets mediescene. Det beste vi vet er at den nye regjeringen har til hensikt å ikke gi avkall på alle initiativene dens forgjenger har tatt, selv om det vil være nødvendig med betydelige tilpasninger.

Hvis vi kunne, inntil da, forutse fremtidige reforhandlinger med de viktigste industrimennene som Duda-regjeringen var forpliktet til, ser det ut til at de polske hærene også vil måtte, i månedene som kommer, begynne en dyp endring, for å rette opp utskeielsene indusert av den forrige regjeringen i dem.

Til nå var lite kjent om disse overgrepene. I beste fall hadde vi kunnskap om noen av konsekvensene deres, som f.eks den svært betydelige økningen i antall avganger av erfarne polske militærledere de siste månedene, til og med direkte truet med ambisjonene som Marius Błaszczak viste frem til hans valgvalg.

De mange utskeielsene som plager de polske hærene i dag

Un artikkel publisert av det polske nettstedet defense24.pl, en av de best spesialiserte sidene i Europa om forsvarsspørsmål, gir visse svar, og et helt annet ansikt til de polske hærene, enn det som ble formidlet av media inntil nylig.

De polske hærene paraderer
Utover tilsynelatende står de polske hærene overfor betydelige vanskeligheter som ble avslørt av flere tusen lederes avgang i 2023.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Polen | Militære allianser | Artilleri

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler