Vil Tyskland forlate FCAS-programmet for å bli med i britiske GCAP Tempest?

Times-artikkel sier at Tyskland er satt til å trekke seg fra FCAS-programmet fransk-tysk , for å slutte seg til GCAP sammen med Storbritannia, Italia og Japan, samt å fjerne Berlins motstand mot eksport av Typhoon til Saudi-Arabia. En slik beslutning, som ville bli tatt av Olaf Scholz, ville føre til en enestående forverring av forholdet mellom Frankrike og Tyskland, kanskje også med Storbritannia, bare to år etter den australske ubåtepisoden.

Artikkelen, publisert i dag av nettstedet Times, kan godt ha effekten av en bombe, og forårsake en krise i Europa som det sannsynligvis aldri har vært på lenge.

Ifølge ham ville Olaf Scholz ha påtatt seg å forhandle med London for å la Tyskland bli med i GCAP-programmet som allerede samler, i tillegg til Storbritannia, Italia og Japan.

Berlin ville forberede sin avgang fra FCAS-programmet, og opphevelsen av vetoretten om emnet Typhoon saudi

Som et tegn på god tro ville Berlin ha lagt på bordet opphevelsen av tyske sanksjoner som blokkerer eksport av Eurofighter-jagerfly Typhoon til Saudi-Arabia, som til nå forhindret London i å signere en kontrakt for 48 nye jagerfly til kongeriket, sannsynligvis ødelegge sjansene for Rafale i landet.

Eurofighter typhoon arabisk sauditt
Berlin kan oppheve sitt veto mot salg av Eurofighter-jagerfly Typhoon til Saudi-Arabia.

Kildene til forfatteren av artikkelen, nær den tyske regjeringen, ville ha indikert at den tyske kansleren ville frykte en eksplosjon av kostnadene rundt FCAS-programmet, for å utvikle et svært effektivt apparat, med en betydelig risiko for feil på midten. kurs.

Videre ville den tyske lederen ikke ha satt pris på at den franske styrken la Dassault beholde kontrollen over utviklingen av NGF-demonstratoren, og ville ikke se noen interesse i å utvikle to enheter av samme type i Europa.

Det er klart at all denne informasjonen, som kommer fra anonyme kilder, må tas med stor forsiktighet. Ingen offisiell rapport indikerer faktisk at FCAS-programmet, og med det MGCS for utviklingen av fremtidens kamptank, kan være i fare i dag.

Når det er sagt, gir flere hensyn en viss troverdighet til disse påstandene. Dermed tyder alt i dag på at Tyskland ville prøve å minimere forsvarsutgiftene utover omfanget av spesialfondet på 100 milliarder euro som ble annonsert i 2022.

På den annen side er det virkelig mulig at Berlin ikke likte de siste forhandlingene med Paris, enten det gjaldt FCAS- eller MGCS-programmet, mens Frankrike var spesielt fast på de industrielle og teknologiske grensene i utgangspunktet.

MGCS
Hvis FCAS-programmet skulle vakle, ville MGCS-programmet følge etter.

Videre dukket det opp flere rapporter forrige uke om en tidlig slutt på det britiske samlebåndet Typhoon, uten en ny ordre fra Riyadh.

Berlin i en sterk posisjon til å forhandle med London på et bakteppe av fransk-tyske spenninger


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Internasjonalt teknologisk samarbeid Forsvar | Tyskland | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. […] ble at hvis den britiske linjen måtte stenge, noe som fører til fare for mer enn 25 000 direkte og induserte arbeidsplasser i landet, frem til åpningen av Tempest-linjen, vil det være det samme i Tyskland, med risiko av å se viktige industrielle ferdigheter visne bort. […]

  2. […] Tyskland ville vurdere å bli med i Global Combat Air Program (GCAP), og bringe sammen det britiske Tempest-programmet og det japanske FX. Som bevis på engasjement kunne Berlin oppheve sine sanksjoner mot eksport av Eurofighter-jagerfly Typhoon til Saudi-Arabia. Slutten på denne embargoen ville bety en sannsynlig fiasko for Rafale i landet, og kjemper om å levere 54 nye jagerfly mot Storbritannia. […]

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler