Disse 4 omdreininger i krigen i Ukraina forventet av Meta-defense

Siden starten av krisen som ga opphav til krigen i Ukraina, har Meta-defense-nettstedet vært i stand til å forutse de strategiske endringene i denne konflikten, noen ganger flere måneder i forveien, og alltid i strid med den dominerende ideen. Hva er disse omdreiningspunktene, og hvorfor er det viktig i dag?

En gang er en tilfeldighet. To ganger er en tilfeldighet. Tre ganger er et mønster, Denne berømte maksimen fra James Bond i Goldfinger, brukes ofte feilaktig for å illustrere de berømte reglene i Moskva. Men hva med når Meta-defense-nettstedet fire ganger var i stand til å forutse, noen ganger flere måneder i forveien, de strategiske omdreininger rundt krigen i Ukraina?

Faktisk, siden starten av denne krisen, ved en rekke anledninger, har vanlige lesere av nettstedet vært i stand til å lese argumenterte artikler, ofte i strid med den dominerende ideen om øyeblikket, rundt denne konflikten og spesielt de store endringene den har vært gjenstand.

April 2021: Det georgiske scenarioet og den russiske Maskirovka

Det første kritiske omdreiningspunktet i denne konflikten fant sted ikke i februar 2022, men i april 2021. På denne datoen forpliktet de russiske hærene seg til å utplassere, under dekke av en øvelse, nesten 100 000 mann og utstyret deres til grensene til Donbass. . På den tiden mente et flertall av analytikere at dette for Moskva var en gest som hadde som mål å påvirke forhandlingene rundt prisen på gass til Europa.

Russisk angrep på Georgia i 2008
Strategien som ble brukt av Moskva for å forberede sin offensiv mot Ukraina var identisk med den som ble brukt 14 år tidligere mot Georgia, slik Meta-forsvaret hadde forventet i april 2021.

Meta-defense fremmet på sin side hypotesen omen gjentakelse av Georgia-scenariet fra 2008. Faktisk, mellom 2007 og august 2008, hadde de russiske hærene ved flere anledninger utplassert betydelige ressurser på grensene til Georgia, under dekke av øvelser. La oss huske at på denne datoen hadde Tbilisi, i likhet med Kiev, åpenlyst rykket nærmere NATO, til Kremls store misnøye.

Hver av disse utplasseringene tillot de russiske hærene å øke enheten og tunge eiendeler utplassert langs den georgiske grensen, men også å øke provokasjonene mot hærene til Tbilisi som beskytter grensen.

Det var som svar på nyhetene om disse provokasjonene, gjennom en effektiv Maskirovka ledet av GRU, at den georgiske presidenten, Mikheil Saakashvili, overbevist om amerikansk og vestlig beskyttelse i tilfelle en konflikt med Russland, påtok seg å ta tilbake byen Tskhinvali, holdt av ossetiske separatister støttet av russiske styrker, og skapte casus belli som forventes av Kreml for å slippe løs den 55. hæren på Georgia.

For Meta-forsvar hadde de gjentatte utplasseringene av russiske hærer på den ukrainske grensen som mål å gjenskape den samme strategien. 9 måneder senere, etter en ny distribusjon startet i november 2021, ogen Maskirovka som denne gangen mislyktes, begynte de russiske hærene sin offensiv mot Ukraina.

November 2021 – 223. februar 2022: den russiske offensiven og den ukrainske motstanden

I begynnelsen av november 2021 foretok Moskva derfor en ny massiv utplassering av styrker rundt Ukraina. Hvis det store flertallet av europeiske analytikere, inkludert innen flere etterretningstjenester, var trege til å seBegynnelsen på en storoffensiv mot Ukraina, dette var ikke tilfellet med Meta-defense, som spådde offensiven, men også datoen, og fremfor alt, den ukrainske motstanden, mens alle var overbevist om at i tilfelle et angrep fra russiske styrker, kunne hærene i Kiev bare gjøre symbolsk motstand.

krig i ukraina russisk stridsvogn ødelagt
En russisk offensiv mot Ukraina kan bare skyldes en dårlig forståelse av Ukrainas militære potensial og landets geografi, ifølge Meta-defense i november 2021.

For Meta-forsvaret, kan arten av den russiske utplasseringen, dens omfang og dens tidsplan rundt slutten av året ferier, bare føre til en svært sannsynlig massiv russisk offensiv, inkludert utenfor Donbass.

I tillegg forutså flere artikler at i tilfelle en russisk offensiv mot Ukraina, de russiske hærene ville møte mye mer vanskeligheter enn ellers forventet.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 Russisk-ukrainsk konflikt | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler