Langdistanse rakettkastere: Frankrike har alle de teknologiske klossene som er nødvendige for å gjøre det.

På spørsmål fra varamedlemmene til forsvarskomiteen til nasjonalforsamlingen om utskifting av hærens langdistanse LRU-rakettkastere, foreslo generaldelegaten for våpen, Emmanuel Chiva, at hypotesen om utviklingen av et nasjonalt system, var under utredning, for å bestemme dens gjennomførbarhet og relevans.

Det er sant at hæren bare planlegger, innenfor rammen av 2024-2030 militærprogrammeringsloven, å anskaffe i beste fallet dusin av disse verdifulle, men dyre artillerisystemene med lang rekkevidde, som er i stand til å slå i dypet av den motsatte enheten, og at den bare planlegger å ha 26 på lang sikt, i beste fall er spørsmålene om utviklingskostnader avgjørende.

Fordeler og begrensninger ved utviklingen av et fransk langdistanse rakettutskytersystem

Det å ha et nasjonalt våpensystem, like viktig som langdistanserakettkastere, som også bruker ballistiske missiler, har mange interesser, spesielt med hensyn til frihetsmanøver og beslutning om politisk makt og hærer.

Vende mot amerikanske Himarsden K239 sørkoreansk Chunmoo ou den israelske PULS, som andre europeiske land gjør, vil hæren helt sikkert gjøre betydelige besparelser ved å unngå å måtte finansiere utviklingen av et våpensystem kjent for å være komplekst.

PULS elbit langdistanse rakettkaster
Den israelske PULS er allerede valgt av Nederland, Danmark og Tyskland, og kan snart bli valgt av Spania.

Spørsmålet er desto mer presserende ettersom mange hærer, europeiske og utover, allerede har vendt seg til disse systemene, noe som faktisk begrenser mulighetene for eksport, eller til og med teknologisk partnerskap, fra Paris, for et meget langtrekkende artillerisystem med Fransk design.

På den annen side ville den delvis avgi sin beslutningsautonomi til et av disse landene, enten den skulle distribuere systemene, implementere dem, samt anskaffe ny ammunisjon, eller til og med nye systemer.

Fremdrift, veiledning og kalkulator: Franske produsenter har alle de teknologiske byggeklossene som kreves

Men på dette området viser det seg at den franske forsvarsindustrien allerede har de teknologiske byggeklossene som er nødvendige for å kunne utvikle, uavhengig, et slikt system, som kan redusere både kostnader og utviklingstider betydelig.

Et rakettutskytersystem med lang rekkevidde består faktisk av tre store teknologiske byggeklosser. Først av alt er det nødvendig å designe og produsere en rakett, eller til og med et ballistisk missil, og mer spesielt dets fremdriftssystem.

MBDA Aster 30
Franske BITD har høy kompetanse innen missil- og rakettfremdrift. Her er Aster 30 mellomdistanse overflate-til-luft missil som er i stand til å avskjære luftmål mer enn 100 km unna.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 flere rakettkastere | Forsvarsnyheter | Atomvåpen

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler