Tysk tilbaketrekning fra FCAS-programmet: falske nyheter, hvorfor gjøre det?

- Annonse -

En artikkel fra det britiske nettstedet thetimes.co.uk, publisert 1. november, bekreftet at Berlin forberedte seg på å trekke seg fra FCAS-programmet, etter avgjørelse fra kansler Olaf Scholz, etter diskrete forhandlinger med London, om å slutte seg til motparten, programmet GCAP som samler London, Roma og Tokyo.

Ifølge journalisten var den tyske forbundskansleren til og med klar til å sette i balanse opphevelsen av tyske sanksjoner mot Saudi-Arabia, som i dag blokkerer en ordre på 48 Eurofighters Typhoon av Riyadh, en ordre som også er avgjørende for å sikre overlevelsen av det britiske samlebåndet for det europeiske jagerflyet frem til starten av byggingen av Tempest, dets etterfølger fra GCAP-programmet.

Den forsiktige reaksjonen fra franske myndigheter på sannsynlige falske nyheter

Som vi skrev det 1. november, hvis en viss spenningssammenheng mellom Frankrike og Tyskland om flere emner gjorde det umulig å vende seg, rent og enkelt, bort fra denne ellers ikke-kildebaserte informasjonen, var det derimot ingenting som tydet på at Berlin kunne ha fulgt en slik bane, med en historisk brudd med Paris.

- Annonse -

De franske industrielle og statlige lederne av FCAS-programmet, så vel som MGCS-programmet som er nært knyttet til det, behandlet derfor ikke i det minste denne kunngjøringen med forakt, selv om de alle var i det minste skeptiske. til dens sannhet.

FCAS Neste generasjon Fighter-program
Franske myndigheter gjennomførte raskt undersøkelser for å vurdere troverdigheten til informasjonen som er publisert av Times.

De henvendte seg raskt til Berlin og London, for å prøve å se ting klarere, og unngå, om nødvendig, å gjenta overraskelsen som var at kunngjøringen om kanselleringen av ubåtprogrammet Australians i august 2021.

Som man kan tvile på, var informasjonen som ble samlet inn veldig betryggende. Berlin sverget til himmelen at ingen slike forhandlinger var i gang med London, og at Tyskland forble totalt fokusert på FCAS- og MGCS-programmene. Et offisielt avslag skulle som sådan snart publiseres.

- Annonse -

Samme historie med britiske myndigheter, som sier de ikke vet hvor slik informasjon kan ha kommet fra, mens de avviser påstandene om at de gjennomfører hemmelige forhandlinger med Berlin om temaet GCAP.

Uttak fra Tysklands FCAS-program anses som mulig, men lite troverdig

Selvfølgelig kan Times' påstander i mange henseender være mistenkelige, selv om det nåværende vinduet sannsynligvis er det siste der Berlin kan håpe på å bli med i GCAP, eller forsøke å slå sammen de to programmene.

Derfor, og dette vil kanskje overraske mange, spesielt i Frankrike, er industrisamarbeidet mellom fransk og tysk industri nå fredelig og effektivt, også mellom Dassault Aviation og Airbus DS, ifølge selskapets egen innrømmelse.Fransk flyprodusent.

- Annonse -

Det ser faktisk ut til at den politiske gjenopptakelsen av FCAS-programmet, den gang MGCS-programmet, gjorde det mulig å roe det tumultariske forholdet mellom industrifolk på begge sider av Rhinen, som nå går fremover i fellesskap og effektivt for å gi substans til begge deler. kritiske prosjekter.

Sébastien lecornu Boris Pisitorius
Sébastien Lecornu og Boris Pistorius er i fellesskap engasjert for å fullføre FCAS- og MGCS-programmene

Videre skylder denne forsoningen mye til den personlige investeringen til Sébastien Lecornu, den franske ministeren for de væpnede styrker, og til hans tyske motpart, Boris Pistorius, som også har effektive og fredelige forhold, og som, det ser ut til, han respekterer hver annen.


LOGO meta forsvar 70 Våpeneksport | Tyskland | Saudi-Arabia

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

3 Kommentarer

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler