Halvparten av jagerflyene i Europa skal ha blitt bygget av Lockheed-Martin i 2035.

Med kunngjøringen av en kommende ordre på 48 F-35A jagerfly fra Romania, sikrer Lockheed-Martin en dominerende posisjon innen europeiske jagerflåter innen 2035, når den vil utstyre mer enn tre fjerdedeler av luftstyrkene på det gamle kontinentet på den datoen . Denne appetitten til de europeiske luftstyrkene for amerikanske jagerfly, mens tre flyprodusenter produserer kvalitetsjagerfly på deres jord, kan ikke tilfredsstilles med de eneste forklaringene som er artikulert rundt de vanlige mistenkte, nemlig avhengigheten av amerikansk beskyttelse og amerikanske teknologier.

Hvordan kan vi i denne sammenheng forklare suksessen til amerikanske jagerfly i Europa, inkludert med luftstyrkene til land som deltar i byggingen av europeiske jagerfly? Er det mulig å handle for å begrense eller begrense dette fenomenet i tiårene som kommer?

Romania bestiller 48 F-35A fra Lockheed-Martin

Etter Nederland, Italia, Polen og 8 andre europeiske land, Romania vil henvende seg til jagerflyet Lockheed-Martin F-35 å modernisere sitt luftvåpen. Ifølge et dokument som ble distribuert i går av spesialiserte rumenske nettsteder, planlegger Bucuresti å anskaffe 48 fly i to faser.

Den første, som vil begynne innen slutten av året, vil involvere 32 fly, eller to jagerskvadroner, for et budsjett på 6,5 milliarder dollar, og vil også inkludere alle systemene som er nødvendige for implementering av denne nye jegeren.

F-16 Romania
F-35-ene som skal bestilles av Romania vil erstatte de brukte F-16-ene nylig anskaffet av Bucuresti som en midlertidig løsning.

En andre fase som involverer 16 ekstra F-35A, det vil si en tredje skvadron, og anses som svært betydelig rimeligere, vil bli lansert senere. Dette vil sannsynligvis innebære å erstatte F-3C/D-ene som er anskaffet brukt, og hvis operative levetid fortsatt er begrenset.

Dette er nok en stor suksess for Lockheed-Martin og dens F-35 i Europa, mens andre luftstyrker (Spania, Tsjekkia og Hellas) også bør kunngjøre en ordre på det amerikanske jagerflyet.

Overrepresentasjonen av amerikanske jagerfly i Europa i 2035

Faktum er, ifølge informasjonen som er kjent til dags dato, 12 til 14 av de 20 europeiske luftstyrkene som implementerer en jagerflåte skal være delvis eller fullt utstyrt med F-35 A og B i 2035.

Denne rekkevidden når 15 til 17 når F-16, også fra Lockheed-Martin, tas i betraktning. Totalt vil 75 % og 85 % av europeiske luftstyrker bruke jagerfly designet og produsert av Lockheed-Martin i 2035.

Mer enn 50 % av Lockheed-Martin jagerfly i Europa

Ved å analysere antall fly vil det være 500 til 730 F-35A og B og 192 til 210 F-16, hovedsakelig blokk 70/72 eller senere, av totalt 1680 til 1990 jagerfly i tjeneste. styrker i 2035.

Dassault Rafale B Hellas
Hellas var det første europeiske landet som kjøpte det franske jagerflyet Rafale

Faktisk burde Lockheed-Martin jagerfly representere mellom 43 og 50 % av jagerflyene som er utplassert av de europeiske luftstyrkene, langt foran de 22 til 26 % av Eurofighter. Typhoon, de 14 til 17 % av Rafale, eller til og med de 9 til 10 % av svenske Gripen.

Kun 4 europeiske luftstyrker utstyrt utelukkende med europeiske jagerfly

Denne situasjonen er så å si unik på planeten. Til dags dato er det faktisk bare fem land som har alle ferdighetene til å designe et kampfly, de fem medlemmene av FNs sikkerhetsråd. To andre land, Sør-Korea og Sverige, har all nødvendig kompetanse, bortsett fra drivmidler.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Tyskland | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

Kommentarer er stengt.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler