Også Tyskland vil ha en kampdrone til sin Typhoon

General Ingo Gerhartz, Luftwaffes stabssjef, sa at det var nødvendig for Tyskland å utvikle en kampdrone som er i stand til å støtte Eurofighter Typhoon, og dette i god tid før fristene som FCAS-programmet har satt som mål i dag. Et program som minner om kampdronen avledet fra Neuron, som vil følge med Rafale Fransk F5 fra 2030.

Under de parlamentariske debattene rundt 2024-2030 militærprogrammeringsloven, våren 2023, indikerte det franske departementet for de væpnede styrker at det hadde til hensikt å finansiere, som en del av versjon F5 av Rafale, utviklingen av en kampdrone, som for anledningen ville være avledet fra Dassault Aviations Neuron-demonstrator.

For departementet er det et spørsmål om å gi de franske luftstyrkene et effektivt verktøy for å utfordre tilgangsnektsystemene som blir mangedoblet, og for å overvinne den utilstrekkelige snikingen til Rafale på dette området, samtidig som operasjonelle evner og ytelse utvides betydelig.

Neuron kampdronen som vil følge med Rafale F5 i 2030

Spranget i kapasitet som det franske jagerflyet vil oppnå, som i dag nyter betydelig suksess på den internasjonale scenen, tillater oss å betrakte denne fremtidige F5-evolusjonen som en reell omstart av flyet, og plasserer det stort sett på nivået til det mest avanserte flyet i verdens øyeblikk, når det gjelder operasjonell ytelse.

Andre programmer innen droner ble lansert samtidig på Neuron, som en del av LPM 2024-2030, som f.eks. Colibri og Larinae lurer ammunisjon, hvor i Remote Carrier Expendable lette luftbårne kampdroner fra MBDA.

Rafale Overfall Neuron
Le Rafale Dassaults F5 vil bli ledsaget av en kampdrone hentet fra Neuron-demonstratoren fra 2030.

Faktisk den operative ytelsen til Rafale F5, og dets drone-technosystem, vil gjøre det til et første system av systemer for de franske luftstyrkene, men også for eksportkunder til den nasjonale forsvarsluftfartsindustrien.

Men stilt overfor en slik fremtidig progresjon, kunne vi det stille spørsmål ved behovet for å utvikle FCAS-programmet, eller i det minste på omfanget som for øyeblikket er annonsert angående dronesøylen.

Faktum er at kapasiteten som vil bli gitt til NGF gjennom FCAS, vil være mye større enn de som vil være tilgjengelig for Rafale, støttet av Neuron, Remote Carrier og Eurodrone RPAS, og vil tillate dette systemet å etablere seg i 2050 og utover.

Som for Rafale F5 og dets droner, det vil tillate de franske hærene, og dets industrikunder, å ha en betydelig operativ fordel frem til 2045 eller 2050, og ankomsten av FCAS.

En kampdrone for Eurofighters Typhoon av Luftwaffe

Det er i denne sammenhengen Statsoverhodet-større fra Luftwaffe, det tyske luftvåpenet, generalløytnant Ingo Gerhartz, talte, for noen dager siden, til fordel for utviklingen av en kampdrone for å fullføre Eurofighter-serien Typhoon hvem, som Rafale French, må holde linjen til 2045, og som lider av de samme svakhetene som det franske flyet når det gjelder skjønn.

kampdronedemonstrator DS Lout Aibus DS
Ved å presentere DS Lout i 2019, viste Airbus DS stor tillit til sine evner til å utvikle en autonom stealth-kampdrone.

Da Luftwaffes behov og operasjonelle virkelighet er svært nær de franske luftstyrkene, er det ikke overraskende at general Gerhartz også anbefaler utviklingen av en Loyal Wingman type kampdrone. , for å komme og støtte dens Typhoon og utvide sine muligheter.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta defense 114 kampdroner | Tyskland | Jagerfly

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

3 Kommentarer

  1. Denne talen fra det tyske CEMAA må også analyseres i lys av nylige erklæringer fra dets Mindef som ønsker å gjøre den tyske hæren til «ryggraden» i det europeiske forsvaret. Denne målsettingen vil nødvendigvis bli ledsaget av en industriell strategi som tar sikte på å gjenvinne Frankrikes nåværende lederskap i forsvarsindustrien.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler