B-21 Raider, US Air Forces fremtidige stealth strategiske bombefly, har foretatt sin første flytur.

B-21 Raider flyr! Bilder publisert for noen timer siden på Twitter har hisset opp forsvars- og luftfartssamfunnet til det sosiale nettverket. Disse viser faktisk den første flyvningen til US Air Forces fremtidige strategiske stealth-bombefly.

Det tok derfor bare 7 år for Northrop Grumman å fly det amerikanske luftforsvarets nye strategiske stealth-bombefly, B-21 Raider, etter å ha blitt erklært vinneren av konkurransen mot andre amerikanske flyprodusenter i oktober 2015.

Den første flyvningen til B-21 Raider 10. november 2023

Faktisk ble en video, etterfulgt av flere bilder, publisert på Twitter for noen timer siden av Matt Hartman, en frilansfotojournalist som klarte å forevige øyeblikket da det amerikanske bombeflyet passerte over hodet 10. november, utstyret forlenget og akkompagnert av en F-16.

Denne første flyvningen, siden bekreftet av en pressemelding fra det amerikanske luftvåpenet, kom etter at flere viktige milepæler ble nådd av programmet, som for eksempel driften av prototypen i juli, tenningen av motorene i september, og de første kjøreprøvene for noen dager siden.

Dette er, som man kan forestille seg, et viktig skritt i utviklingen av dette strategiske programmet for amerikansk avskrekking, mens prototypen, som vil bli fulgt av fem andre, slutter seg nå til Edwards base i California, hvor den vil gjennomføre en intens testkampanje av USAF.

Matt Hartmans video som viser den første flyturen til B21 Raider.

Programmet som ble lansert i 2014, og som fødte B-21 Raider, tar sikte på først å erstatte B-1 supersoniske bombefly som ble tatt i bruk i 1986, deretter den snikende B-2 Spirit som ble tatt i bruk fra 1997. B-52 1955 av US Air Force, selv om de gikk i tjeneste i XNUMX, vil fortsette å utføre atomoppdraget i minst tjue år, ifølge den amerikanske generalstaben.

Northrop Grummans B-21-program

Informasjon rundt B-21 Raider, dens egenskaper og ytelse, er åpenbart konfidensiell. Flyet, som bruker den flyvende vingekonfigurasjonen til B-2, er designet for å ha stor stealth, for å trenge gjennom de mest omstridte luftrommene, for å utføre strategiske angrep.

For dette vil bombeflyet være utstyrt med det nye AGM-181 Long Range Stand Off luftbåren kryssermissil, et stealth cruisemissil bevæpnet med et W80 Mod 4 atomstridshode, fra 5 til 150 kt, og med en rekkevidde på mer enn 2 km. Som med B-500 er utviklingen av LRSO innhyllet i stor hemmelighet, selv om vi vet at missilet, bestilt i mer enn 21 eksemplarer av det amerikanske luftvåpenet, allerede har nådd flytestfasen.

B-21 Raider LRSO ammunisjon
LRSO stealth ammunisjon utviklet av RTX vil tillate Raider å treffe mål mer enn 2500 km unna

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Bombardiers Stratégiques | Armes nucléaires | Armes stratégiques

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler