Vil den australske marinen bli forført av Navantias Flight III superdestroyer?

På bakgrunn av økende spenninger med Kina, vurderer den australske marinen relevansen av konfigurasjonen og modellen til fregatter valgt som en del av SEA 5000-programmet, for å erstatte Anzac-klassens fregatter, og åpner døren for mottilbud ment å bedre møtes. Canberras forventninger. Men er det alltid den beste løsningen å øke et skips ildkraft og antall vertikale siloer?

Spanske Navantia presenterte, på marineutstillingen Indopacific Expo som avsluttes 10. november, en ny modell av destroyer kalt Flight III, basert på Avante 5000-konseptet.

Dette skipet, 165 meter langt og med en tonnasje på 10 200 tonn, kan bevæpnes med 128 Mk41 vertikale siloer, noe som gir det ildkraft som kun matches av sørkoreanske superødeleggere av Sejong the Great-klassen, og utklasser særlig mottilbudet fra BAe for sine australske Hunter-fregatter, med 96 siloer.

SEA 5000-programmet reiser mange spørsmål i Australia

I flere måneder, som mange andre militære utstyrsprogrammer som Canberra abonnerte på på 2010-tallet, SEA 5000 fregattprogrammet er gjenstand for mye kritikk i Australia.

Kontrakten ble tildelt i 2018 til den britiske BAe for å erstatte Anzac-klassens fregatter, og for den lokale konstruksjonen av 9 Hunter-klassefregatter, avledet fra den britiske Type 26-modellen, hvorav Royal Navy også anskaffet 8 eksempler for delvis å erstatte sin Type 23 fregatter.

HMS Glasgow Type 26 City class Royal Navy
HMS Glasgow-fregatten er den første City-klasseenheten til Royal Navy, basert på Type 26-modellen som for de australske fregattene bestilt i 2018.

I likhet med Sea 1000-ubåtprogrammet, kansellert av Canberra i 2021, fordi det ikke lenger oppfyller behovene uttrykt av den australske marinen, for å vende seg til atomangrepsubåter som en del av AUKUS-programmet-SSN, har australske krav til fregatter utviklet seg raskt i den siste tiden. år, spesielt på grunn av økende spenninger med Kina og dets maritime makt.

I tillegg, noe som er relativt veldig vanlig i Australia de siste årene, har SEA 5000-programmet sett kostnadene øke betraktelig siden lanseringen, hovedsakelig på grunn av effektene av inflasjon, men fremfor alt de iterative uttrykkene for behov fra Royal Australian Navy. Den økte fra 35 milliarder dollar opprinnelig planlagt i 2018 til mer enn 50 milliarder dollar i de siste oppdateringene publisert av det australske forsvarsdepartementet.

Fremfor alt har mange spørsmål dukket opp, sistnevnte, angående tilpasningen av jegerklassen, 150 meter lang for 10 000 tonns forskyvning, og realiteten av behovene for å kunne møte den kinesiske marinen.

Spesielt bevæpningen, med en 127 mm kanon, 8 antiskipsmissiler, 2 Phalanx og spesielt 32 Mk41 vertikale siloer, anses nå av mange for å være svært utilstrekkelig, gitt trusselen, men også skipets tonnasje. , med 250 tonns forskyvning per rakett om bord, veldig langt fra for eksempel 110 tonn per missil til den kinesiske Type 055 og Type 052DL, eller 85 tonn per missil til den sørkoreanske Sejong le grand.

Slaget ved VLS vertikale siloer mellom BAe og Navantia for fregattene til den australske marinen

Det er i denne sammenhengen at britiske BAe, nåværende entreprenør av SEA 5000-programmet, og spanske Navantia, som bygde ødeleggerne av Hobart-klassen og angrepshelikopterskipene i Canberra-klassen for den australske marinen, er engasjert i dag. et bakteppe av trusler mot Hunter-klassen.

Australian Navy BAE Hunter klasse 96 siloer
Motforslaget om 96 vertikale siloer fra HUNTER-fregatten bestilt av Australia

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Surface Fleet | Forsvarsanalyse | Australia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. «Senkingen av den australske fregatten Helge Ingstat i 2018 var en viktig påminnelse til europeiske marinedesignkontorer om overlevelsesevnen til et kampskip. »

    Det var et norsk skip. Det kan være lurt å rette dette for ikke å forvirre andre.

    Beklager min dårlige fransk!

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler