De rumenske M1A2 Abrams-tankene vil sannsynligvis være dyre, veldig dyre ...

United States Foreign Military Sales (FMS)-programmet har godkjent et større salg av militært utstyr til Romania, inkludert 54 M1A2 Abrams hovedstridsvogner, en tilsvarende mengde M1A1-chassis, samt 16 pansrede ingeniørkjøretøyer. Denne avgjørelsen markerer et betydelig skritt i prosjektet for å modernisere den rumenske hæren, men kostnadene overstiger langt de innledende prognosene til rumenske myndigheter.

I flere år har Romania engasjert seg i et ambisiøst program for å modernisere sine væpnede styrker for å håndtere økende spenninger med Russland i Ukraina, Moldova og Svartehavet.

Bucuresti investerer massivt i moderniseringen av de rumenske væpnede styrkene

Investeringene i landets forsvar økte fra 1,2 % av BNP i 2012 til 2 % for tiden, med et mål på 2,5 % innen 2030. Romanias forsvarsbudsjett nådde 7,5 milliarder euro i 2023, for et BNP på 285 milliarder euro i 2022.

Det er nylig signert betydelige kontrakter, inkludert kjøp av 7 MIM-104 Patriot luftvernbatterier og 54 langdistanse HIMARS artillerisystemer. Dessuten, Bucuresti planlegger å bestille 48 F-35A jagerfly, med en første ordre på 32 jagerfly planlagt for 2024.

himars
Det rumenske forsvaret vil motta 54 HIMARS-systemer de neste årene

Våren 2023 valgte Bucuresti å kjøpe 54 amerikanske M1A2 Abrams-tanker, som en del av en bredere plan om å anskaffe 300 nye tanker for å erstatte eldre TR-85 og T-55AM-modeller. Opprinnelig planla rumenske myndigheter å anskaffe disse brukte panserkjøretøyene for et anslått beløp på 1 milliard euro, eller omtrent 1,1 milliard dollar.

Imidlertid ble FMS-svaret nylig offentliggjort, og avslørte en mye høyere kostnad enn forventet. FMS godkjente salg av 54 M1A2 Abrams SEPv3-tanker, 54 M1A1-chassis, samt 16 ingeniørkjøretøyer, inkludert 4 M88A2 Hercules, 4 M1110 Joint Assault Bridges, 4 M1110 bruddkjøretøy og 4 angrepsbroer Sc1074A240 Assault MXNUMX Bridges. I tillegg til disse kjøretøyene følger det med diverse tilleggsutstyr, som MXNUMXC maskingevær og granater av forskjellige typer.

2,53 milliarder dollar for 54 M1A2 Abrams-tanker og 16 pansrede støttekjøretøyer for FMS

Overraskelsen kommer fra totalkostnaden for denne kontrakten, annonsert av FMS til 2,53 milliarder dollar, en økning på nesten 130 % sammenlignet med Romanias første estimater.

Vanligvis inkluderer FMS-tilbud et bredere spekter av utstyr og tjenester enn kunden ber om, noe som ofte resulterer i at endelige kontrakter er lavere enn opprinnelige estimater.

M1A2 Abrams tanker
M1A2 Abrams SEPv3 vil være den siste utviklingen av M1A2, etter den amerikanske hærens beslutning om å gå til en lettere omstart kalt M1E3.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

 1. Bør prisen på en Dacia Duster sammenlignes med prisen på en Audi Q3 for å rettferdiggjøre kjøpsvalget?

  Ved å prøve den ene som den andre vil du umiddelbart merke prisforskjellen.

  Jeg tror ikke en marinepilot bytter sin rafale mot en suhkoi 35 (eller til og med 57 som ikke eksisterer)
  For stridsvogner er det det samme, hvor mange russere døde i beltevognen deres?

  Slutt å se forsvaret ditt individuelt og nærmer deg det som et team (via NATO eller Europa)

  Det er det virkelige spørsmålet.

  • Men du vil ikke på noe tidspunkt kunne være på 4 steder samtidig med Q3. Heller ikke frakte 16 personer. heller ikke fortsett å kjøre hvis en av bilene går i stykker. Faktisk er eksemplet ditt perfekt beskrivende for problemet: er det bedre å ha 1 tiger, eller 5 T-34-er. For mannskapet er det definitivt bedre å være i tigeren. Men for generalen som leder operasjonen, vil han utvilsomt foretrekke de 5 T-34-ene.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler