Har SSN-AUKUS-programmet tilleggskostnader på 25 % skjult?

Kaptein Lincoln Reifsteck, som leder integrerings- og anskaffelsesprogrammet i AUKUS-alliansen, ga detaljer om leveringsplanen for Australias fremtidige atomangrepsubåter, spesielt for dette som gjelder de tre amerikanske ubåtene av Virginia-klassen som vil bli solgt av Washington til Canberra mellom 2032 og 2038. Problem: informasjonen som overføres avslører uunngåelige tilleggskostnader i størrelsesorden 25 %, minst, angående dette programmet.

Politisk og kommersielt, måten den tidligere australske statsministeren, Scott Morrison, hadde ledet hans hemmelige forhandlinger rundt AUKUS-programmet og til skade for Frankrike, er svært tvilsomt. På den annen side gir den grunnleggende voldgiften, å gå fra konvensjonelt drevne ubåter til atomdrevne ubåter, mye mening, for et øyland som grenser til tre hav, i hjertet av det mest eksplosive teateret på planeten akkurat nå.

Imidlertid, og kanskje på grunn av en illegitim design, ble SSN-AUKUS-programmet, som skulle tillate Australia å skaffe seg en flåte på åtte atomangrepsubåter mellom nå og 2032 og 2048, inkludert tre av den amerikanske Virginia-klassen og fem nye SSN-samutviklet med Storbritannia, ser det ut til sliter med å finne balansen din perfekt.

SSN-AUKUS, et program på 350 milliarder dollar for Australia

Dette er spesielt tilfellet på budsjettområdet, mens de siste estimatene viser en totalkostnad for dette programmet på rundt 350 milliarder dollar (i 2023 australske dollar) over hele levetiden, det vil si mer enn 3 ganger prisen på programmet til 12 konvensjonelle angrep -klasse ubåter forlatt på påskudd av kostnadene ansett som "faraoniske" av den australske direktøren.

SSN-AUKUS vil også erstatte den britiske skarpsindige
SSN-AUKUS kjernefysiske angrepsubåter vil utstyre den australske marinen, men også erstatte SSN-er av dyktig klasse til Royal Navy

Denne ubalansen vil sannsynligvis forverres i månedene og årene som kommer, pga noen detaljer offentliggjort av kaptein Lincoln Reifsteck, i spissen for AUKUS integrasjons- og oppkjøpsprogram, under Naval Submarine Leagues årlige symposium, som ble holdt i forrige uke.

Sjøoffiseren beskrev faktisk leveringsplanen for australske ubåter. Dermed vil den australske marinen i 2032 motta en første Virginia Block IV-klasse atomangrepsubåt, som vil bli tatt fra den amerikanske marinens inventar. Et andre skip av samme klasse vil bli overført til Royal Australian Navy i 2035.

I 2038 vil den ta besittelse av en tredje Virginia, ny denne gangen, og relatert til blokk VII. Etter dette, fra 2041 til 2049, 5 ubåter av typen SSN-Aukus vil bli levert til den australske marinen med en hastighet på ett skip hvert annet år. Den første vil bli bygget i Storbritannia, de andre fire, ser det ut til, vil være i Australia.

Erstatningen av de første australske ubåtene i Virginia-klassen fra 2055

Så langt virker ingenting spesielt problematisk. Dette blir slik når vi legger til at Virginia Block IV begynte å bli levert til den amerikanske marinen i 2020, og vil bli levert frem til 2026. Det betyr at de to ubåtene, som skal selges fra anledning til den australske marinen, vil ha mellom kl. 6 og 15 års tjeneste i den amerikanske marinen, med en toppsannsynlighet mellom 9 og 11 år, for begge skip.

Virginia SSN
De to første australske SSN-ene vil bli brukte Virginia Block IV-er som vil ha mellom 6 og 15 års tjeneste når de ankommer Australia.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær planlegging og planer | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. hei, jeg har problemer med å integrere kostnadene ved dette programmet fordi 209 milliarder euro for 8 ubåter, det er mer enn 25 milliarder per ubåt? selv om vi teller kostnadene ved utvikling og MCO og resten er det i australiernes interesse. kjøp fransk det er mye billigere og like bra...

  2. @jean coil
    Interessen for australierne, hvis vi kan snakke om interesse, er å bli i den angelsaksiske klubben. Jeg tror ikke at australierne selv en dag bestemte seg for å bytte leverandør. De lot seg lure av England, som de ikke kan skille seg fra. Boris Johnson hadde makten da, og skjev som enhver angelsaksisk politiker kan være, overbeviste han amerikanerne. Saken var fremfor alt økonomisk, til fordel for engelskmennene og amerikanerne siden det var Australia som betalte ut. AUKUS i seg selv er en falsk allianse, som ikke tjener noen hensikt, spesielt ikke i møte med veksten og styrken til den kinesiske marinen. AUKUS lar bare engelskmennene, alltid dem, sette en fot i Stillehavet selv om de kun har Pitcairn som territorium, og langt i sør. Når det gjelder australierne, er de ikke i stand til å innta sin plass i Sørøst-Asia, som inkluderer Indo-Stillehavet.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler