Hangarskip, ubåter, Eurofighter Typhoon : Spania ønsker å påtvinge seg i Türkiye

Den tyrkiske forsvarsministeren Yasar Gular bekreftet at Ankara var i forhandlinger med Madrid og London om anskaffelse av rundt førti Eurofighter-jagerfly. Typhoon, for å modernisere landets luftstyrker.

Denne kunngjøringen kommer etter at andre forhandlinger med Madrid, angående bygging av et søsterskip til helikopterskipet TCG Anadolu, og teknologioverføringer innen AIP-fremdrift for ubåter, ble avslørt de siste ukene.

Hva med disse kunngjøringene, og hva ville være de industrielle, militære og politiske konsekvensene dersom de ble bekreftet?

Hvis Spania, med en forsvarsinnsats på bare 1,3 % av BNP, langt fra er den mest ambisiøse allierte innen NATO. Det er derimot ikke tilfellet for sin forsvarsindustri.

Dermed ser det ut til at Madrid er det tredje mest investerte landet i European Defense Fund-programmer, med Spania som deltar i 74 forskningsprosjekter og mer enn 300 millioner euro investert av Madrid, etter Italia med 320 millioner euro og Frankrike i ledelsen med 360 millioner euro. €.

Navantia Flight III destroyer
Navantia har bygget et rykte for kommersiell og industriell effektivitet i overflatekampmarkedet de siste årene, og har registrert en rekke eksportsuksesser.

Fremfor alt, de siste årene har spanske forsvarsindustriister, sterkt støttet av landets myndigheter og den pulserende forsvarsministeren Margarita Robles, vist eksepsjonelle egenskaper for å øke sine ferdigheter, og gjøre krav på avgjørende markeder, både innen pansrede kjøretøy og kampskip. eller til og med innen militær luftfart og elektronikk om bord.

For å støtte slike ambisjoner, med et så begrenset forsvarsbudsjett, er det åpenbart at de store spanske forsvarsprodusentene er mye avhengige av suksessen på eksportmarkedene. Så langt har veddemålet vært vinnende for Madrid, spesielt med Navantias mange suksesser innen kampskip.

Men mens det internasjonale markedet for forsvarsutstyr har en tendens til å stramme seg inn, med ankomsten av nye aktører som er svært støttet av deres stater som Sør-Korea og Tyrkia, er den fortsatt harde konkurransen fra tradisjonelle aktører og stormaktene stadig mer investert for å utvide sin sfære. innflytelse, må Madrid doble sin aggressivitet for å holde forsvarsindustrien på den tomme banen.

Det er i denne sammenhengen at flere påfølgende kunngjøringer og indiskresjoner de siste ukene viser en tilnærming mellom den spanske forsvarsindustrien og Tyrkia, for flere store programmer.

Et andre hangarskip av Anadolu-klassen, TCG Trakya

Forsvarsindustrielt samarbeid mellom Madrid og Istanbul er strengt tatt ikke nytt. Dermed er det nye hangarskipet til den tyrkiske marinen, dene TCG Anadolu ble tatt i bruk i april 2023, og i dag amaril-skipet til den tyrkiske flåten, er avledet fra Juan Carlos I-klassen av hangarskip designet av Navantia.

LHD helikopterbærer i Anadolu-klassen
TCG Trakya vil, i likhet med TCG Anadolu, bruke kampdroner som helikoptre

Fratatt F-35B etter å ha blitt satt under amerikansk sanksjon etter anskaffelsen av et russisk S-400 luftvernbatteri, har Anadolu utviklet seg til å nå tjene som et angrepshelikopterskip, med den kommende kapasiteten til å implementere kampdroner, som TB3 ombord MANN Drone og den høye subsoniske dronen Kizilelma.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Våpeneksport | Air Independent Propulsion AIP | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler