Støtte til Ukraina: Mot større europeisk engasjement under det 17. Rammstein-møtet

Flere europeiske land, inkludert Frankrike og Tyskland, kunngjorde at de styrker sitt felles engasjement til støtte for Ukraina, i anledning det 17. UDCG-møtet, ved Rammstein flybase. Disse kunngjøringene kan utgjøre grunnlaget som europeere vil være i stand til å bygge et effektivt bistandsinitiativ for Kiev på, selv om USA måtte gå tilbake på dette området, av grunner vi kjenner til. Men vil dette virkelig være tilfelle?

I flere måneder hadde lesere av Meta-Defense blitt varslet om risiko for en ugunstig utvikling av maktbalansen i Ukraina. Den kombinerte handlingen av en kraftig russisk industriell innsats på den ene siden, og faren for å se amerikansk bistand til Kiev visne bort med en mulig retur av Donald Trump til Det hvite hus, skisserte faktisk utsikter som i det minste var bekymringsfulle for fremtiden til Ukraina i sin eksistensielle kamp mot russisk aggresjon.

De bekymringsfulle utsiktene rundt krigen i Ukraina som har dukket opp de siste ukene

Ved flere anledninger har vi antydet at det eneste alternativet som tillot oss å se for oss et gunstig utfall av denne konflikten i månedene og årene som kommer, var basert på en industriell og politisk bølge fra europeere, som da måtte erstatte USA for å forsyne hærene i Kiev med militært utstyr, et speil av hva russisk industri kan produsere.

Uralvagonzavod T-90M produksjon
Russisk forsvarsindustriproduksjon har økt betraktelig de siste månedene, noe som øker frykten for en reversering av maktbalansen til fordel for de russiske hærene i månedene som kommer.

Ved å gå frem på denne måten ville europeerne faktisk nøytralisere Kremls strategi som er basert nettopp på uthulingen av vestlig støtte til Ukraina, og utmattelsen av motstandsviljen til dets krigere, for å oppnå en langsiktig seier. begrep.

I de siste ukene begynte bekymringene som er reist siden januar 2023 på dette nettstedet å dukke opp i offentlig diskurs, til det punktet at en betydelig følelse av veldig påtakelig fortvilelse begynte å bli følt, inkludert i Ukraina, samtidig med Donald Trumps fremgang i meningsmålingene over Atlanterhavet, og konsekvensene av krigen mellom Israel og Hamas i Midtøsten.

Hvis de første reaksjonene fra europeiske ledere neppe la seg til optimisme, særlig da Joseph Borrell, lederen for diplomati i EU, kunngjorde at Europa hadde ikke mulighet til å erstatte amerikansk bistand til Ukraina, ser det ut til at det er etablert en viss bevissthet innenfor flere kansellier på det gamle kontinentet, for å ta opp temaet og forsøke å gi effektive løsninger.

Oppmuntrende kunngjøringer om støtte til Ukraina på det 17. UDCG Rammstein-møtet

Dette er spesielt det vi kan gjette ut fra hva som tok form i løpet av17. møte i Ukrainas forsvarskontaktgruppe, eller UDCG, som ble holdt på den amerikanske flybasen i Rammstein i Tyskland for noen dager siden.

Støtte for Ukraina SAMP/T Franco-Italian Mamba
Frankrike og Italia har allerede levert et middels rekkevidde SAMP/T Mamba luftvernbatteri til Ukraina, den europeiske motparten til American Patriot.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 Russisk-ukrainsk konflikt | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler