Corvette, ubåt, hangarskip: har kinesisk skipsbygging innhentet Vesten i 2023?

Nylige bilder, avslørt på kinesiske sosiale nettverk, viser de betydelige teknologiske fremskritt i kinesisk skipsbygging de siste årene, til det punktet at de nå flørter med de mest avanserte vestlige skipene. Fra Fujian hangarskipet til den nye Type 039C ubåten, hva forteller disse nye kinesiske skipene oss om det teknologiske nivået som Beijing har nådd de siste årene?

På begynnelsen av 90-tallet lå kinesisk militær skipsbygging langt etter sine vestlige og sovjetiske/russiske kolleger. Dermed bar Type 053H1G Jianghu-V fregattene, som ble tatt i bruk mellom 1993 og 1995, kun 8 YJ-8 antiskipsmissiler, en ulovlig kopi av den franske MM-38 Exocet, marineartilleri og antirakettoppskytere. , en bevæpning som ble funnet på vestlige enheter fra 60- eller 70-tallet.

Kinesisk skipsbygging har tatt igjen 30 år med teknologisk forsinkelse de siste 30 årene

Faktisk, i lang tid, var den generelt utbredte oppfatningen av kinesisk sjømakt langt fra smigrende, spesielt i Vesten. Overbevist om at de var av sin teknologiske overlegenhet, og om deres fremskritt på dette feltet sammenlignet med kinesisk produksjon, var amerikanske og europeiske industrimenn og militært personell stort sett trege til å reagere på økningen i makt og raske teknologiske fremskritt til kinesiske verft, og med dem, marinestyrker fra People's Liberation Army.

Type 053H3 jiangwei II
Kinesiske fregatter fra 80-tallet, som denne Type 053H3 jiangwei II, viste utstyr og teknologiske evner som kan sammenlignes med vestlige skip på 60-tallet.

Faktisk, på knapt 30 år har de ikke bare tatt igjen de 25 til 30 årene med teknologisk forsinkelse de hadde overfor vestlige mariner og verft, men de er nå i stand til å utvikle og implementere serviceutstyr så effektivt som de nyeste og avanserte produksjonene i den vestlige verden.

Flere nylige observasjoner bekrefter dermed denne bekymringsfulle påstanden, for å si det mildt, mens utover de åpenbare teknologiske fremskritt, kan kinesiske verft også skilte med uforlignelig høyere produksjonsrater enn i vestlige verft.

Fujian hangarskipet, det største og kraftigste ikke-amerikanske hangarskipet på planeten

Den første demonstrasjonen av denne kinesiske teknologiske mestringen kom fra nytt hangarskip Type 003 Fujian, et skip som veier mer enn 80 000 tonn, utstyrt med elektromagnetiske katapulter, og et kraftig forsvars- og kommandosystem, noe som gjør det til det kraftigste moderne hangarskipet, etter de amerikanske superhangarskipene i Nimitz- og Ford-klassene.

Samtidig innrømmet den kinesiske marinen å betjene de tre første Type 075 klasse angrepshelikopterskip, motstykke til den amerikanske marinens nye Amerika-klasse LHD. 237 meter lange og med en tonnasje på 40 000 tonn, er de designet for å lande 800 kinesiske marinesoldater og deres 60 kjøretøy ved hjelp av tre luftputefartøyer og rundt tretti helikoptre, noe som gir Beijing kapasitet til å langdistanse kraftprojeksjon holdt til nå bare av den amerikanske marinen.

LHD Type 075 kinesisk
Den kinesiske marinens Type 075 LHD-er er veldig nære, i størrelse og ytelse, den amerikanske marinens Wasp- og America-klasse LHD-er.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Overfallsflåten

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler