Iran bekrefter ordre for Su-35 og Mi-28 fra Russland … igjen…

- Annonse -

Irans nyhetsbyrå Tasnim rapporterte at Teheran og Moskva har fullført forhandlinger om anskaffelse av Su-35, Mi-28 og Yak-130 for å modernisere Irans luftstyrker. Hvis informasjonen ble bevist, kan det føre til en dyp endring i den regionale maktbalansen.

Siden starten av konflikten i Ukraina har flere land, utestengt fra verdensnasjoner, grepet muligheten til å prøve å unnslippe deres globale svartelisting. Dette er tilfellet med Nord-Korea, som nylig leverte en million 152 mm artillerigranater til de russiske hærene.

Dette er også tilfellet for Iran som siden starten av konflikten har rykket betraktelig nærmere Moskva både fra et diplomatisk og kommersielt synspunkt, men også når det gjelder bevæpning. Dermed har de iranskproduserte Shahed 136-angrepsdronene med svært lang rekkevidde i mer enn ett år spilt en viktig rolle i trakasseringsstrategien utført av russiske styrker mot ukrainsk infrastruktur.

- Annonse -

Russisk kompensasjon for Iran og Nord-Koreas støtte til sin krigsinnsats

Som vi skrev for en måned siden, på de mest avgjørende spørsmålene, angående disse tilnærmingene, nemlig hva var erstatningene Pyongyang og Teheran fikk, for åpent å stille seg på Russlands side i denne konflikten, inkludert ved å levere våpen.

Shahed 136 Ukraina
Iran har forsynt Russland med mer enn tusen Shahed 136-angrepsdroner med en rekkevidde på mer enn 2000 km, brukt til å angripe ukrainsk sivil infrastruktur.

Flere av disse kompensasjonene har dukket opp de siste månedene, spesielt i Russlands stilling og bruken av dets status som permanent medlem av FNs sikkerhetsråd, for å hindre internasjonale reaksjoner mot disse to landene.

I tillegg ser handelen ut til å ha økt betydelig mellom Russland og Iran, så vel som sannsynligvis med Nord-Korea, selv om det er mye vanskeligere å få en følelse av emnet, gitt det nordkoreanske regimets ugjennomsiktighet.

- Annonse -

Imidlertid er hovedbekymringen for Teheran, i likhet med Pyongyang, moderniseringen av deres væpnede styrker, under alvorlig embargo i flere tiår. På dette området har åpenbart russiske tilbud noe som interesserer lederne og hærene i de to landene.

Su-35s tunge jagerfly for Iran, langvarig informasjon

Så nå har det gått mer enn 18 måneder siden Teheran kommuniserer jevnlig om anskaffelse av tunge langdistanse Su-35 jagerfly nær Moskva. I desember i fjor lovet til og med iranske myndigheter en første levering våren 2023. Dette var ikke tilfelle, selv om det var fremsatt mange hypoteser om opprinnelsen til de 24 annonserte jagerflyene.

Su-35s
Su-35s er det mest avanserte jagerflyet i det russiske arsenalet som tilbys for eksport. Det er imidlertid uklart i hvilken grad russisk industri er i stand til å produsere disse enhetene for en eksportklient i dag, samtidig som den støtter den russiske militæroperasjonen i Ukraina.

I begynnelsen av uken kunngjorde det nasjonale pressebyrået Tasnim nok en gang nært forestående anskaffelsen av Su-35s av Teheran, sammen med Mi-28 kamphelikoptre og Yak-130 trenings- og angrepsfly. Ifølge pressemeldingen har iranske og russiske myndigheter ferdigstilt og validert avtalen for dette strategiske markedet, som ville være ingen ringere enn den viktigste våpenkontrakten signert av Iran på 30 år.

- Annonse -

LOGO meta defense 70 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Trenings- og angrepsfly

Resten av denne artikkelen er kun for abonnenter

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
alle artikler uten reklame, fra €1,99.


Nyhetsbrev påmelding

Registrer deg for Meta-Defense nyhetsbrev å motta
siste moteartikler daglig eller ukentlig

- Annonse -

For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler