Hvorfor vil F-35-tsunamien i Europa true FCAS- og GCAP-programmene?

Portugisiske myndigheter har annonsert at de vil henvende seg til den amerikanske F-35 for å erstatte deres jagerflåte som i dag er utstyrt med F-16. Det er det 14. europeiske landet som henvender seg til Lockheed-Martins stealth-jagerfly, som har blitt den de facto europeiske standarden på det gamle kontinentet når det gjelder jagerfly. Hvordan kan vi forklare denne enestående amerikanske suksessen, og hva er, og vil bli, konsekvensene for fremtiden til den militære luftfartsindustrien på det gamle kontinentet?

« NATOs solidaritetsklausul er artikkel 5, ikke artikkel F-35! » Det var i disse vilkårene at ministeren for de franske væpnede styrker, Florence Parly, i 2019, under en tale i Atlanterhavsrådet, forsøkte å bringe administrasjonen til Donald Trump tilbake til mer rettferdige posisjoner, angående presset den la på europeere for å kjøpe Lockheed-Martin stealth jagerfly.

På den tiden var den dominerende ideen i Frankrike at suksessen til F35 i Europa først og fremst ble forklart med presset fra Washington og NATO på sine allierte, skade for europeiske fly: svenske Gripen, Eurofighter Typhoon europeiske og Rafale français.

Fire år senere, mens den nye Biden-administrasjonen har vært mye mindre insisterende på å påtvinge jagerflyet i Europa, er det klart at F-35-dynamikken langt fra falmer. Dessuten, etter Hellas for noen måneder siden, deretter Romania og Tsjekkia for noen uker siden, Portugal har nettopp annonsert at de vil henvende seg til jagerflyet Lockheed-Martin å erstatte sine aldrende F-16, og dermed bli det 14. europeiske landet som har erklært seg for dette flyet.

Historien om F35-tsunamien i Europa

Siden de første europeiske bestillingene fra britiske, nederlandske, italienske, danske og norske programpartnere har Lockheed-Martin stealth-jageren etablert seg uansett hvor den har blitt foreslått, i Europa og andre steder.

F-35A USAF
Hvorfor vil F-35-tsunamien i Europa true FCAS- og GCAP-programmene? 4

I Europa, utover bestillinger fra disse første 5 landene fra begynnelsen av 2010-tallet, var det Polens tur i 2018, deretter Belgia i 2019, til å vende seg til enheten.

I 2021 var det Sveits som snudde ryggen til Rafale French, selv om den ble presentert som en favoritt av den sveitsiske presse, til å anskaffe F-35, fulgt i 2022 av Finland, til stor fortvilelse for Sverige som håpet å bygge et kraftig industrielt og defensivt partnerskap rundt Gripen E/F med naboen. som den deler mye mer enn en grense med.

Hellas, Romania, Tsjekkia, Portugal: en økning av F-35 i 2023

Men det mest bemerkelsesverdige året, når det gjelder europeiske anskaffelser av den amerikanske F-35, vil utvilsomt være 2023. Etter at Athen ved inngangen til året bekreftet sin intensjon om å bestille, i årene som kommer, F35A for å erstatte en del av sin F-16, Romania og deretter Tsjekkia gjorde det samme noen måneder senere.

Endelig, denne uken, har Portugal, den siste historiske brukeren av den amerikanske F-16 som ikke har krysset Rubicon, nettopp annonsert sin beslutning om snart å erstatte jagerflyene med Lockheed-Martin F-35A.

To tredjedeler av europeiske luftstyrker utstyrt med F35-er i 2030

Faktaen er, som nevnt i en tidligere artikkel, er det mer enn sannsynlig at innen 2030 vil bare 7 eller 8 luftstyrker av de 25 luftstyrkene i Europa ikke være utstyrt med det amerikanske stealth jagerflyet: Frankrike, Kroatia og kanskje Serbia, som vil operere på Rafale ; Sverige og Ungarn med en flåte av Gripen; Slovakia, Slovenia og kanskje Bulgaria, på F-16.

RAfale og Gripen
Hvorfor vil F-35-tsunamien i Europa true FCAS- og GCAP-programmene? 5

To ukjente gjenstår i dag om emnet. Spania på den ene siden, selv om det er en åpen hemmelighet, siden Madrid ikke har noe annet valg enn å velge F-35B som erstatning for Harrier II, og Østerrike på den ene siden. har bestemt seg for fremtiden til sin flåte av Typhoon Blokk 1.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Tyskland | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler