Kinesisk militærindustri vil overgå Vesten innen 2023, ifølge Pentagon-rapporten

"Kinas militærindustri produserer nå mer forsvarsutstyr enn industrien i USA, dets Pacific-teaterallierte og dets europeiske allierte til sammen." Det er på denne måten at den nye amerikanske nasjonale forsvarsindustristrategien, som for tiden ferdigstilles av Pentagon, utgjør problemet med den ugunstige industrielle og kapasitetsbalansen som vil gjelde amerikanske styrker i Stillehavet som står overfor Kina.

Mens han snakket en siste gang til varamedlemmer i forsvarskomiteen, erklærte admiral Pierre Vandier, stabssjef for den franske marinen, i august 2022 at innen 10 år, den kinesiske marinen ville være numerisk 2,5 ganger bedre enn den amerikanske marinen, mens hun fikk, ifølge ham, tilsvarende den franske marinen hvert 4. år i nye skip.

I følge den franske generaloffiseren ville det bare være mulig, stilt overfor en slik hydra i støpeskjeen, å konfrontere den ved å samle alle vestlige marine- og luftstyrker, i håp om å begrense denne trusselen. Denne uttalelsen, selv om den er bevisst utformet for å gjøre inntrykk hos en stabssjef bare et steinkast fra pensjonisttilværelsen, kan godt i seg selv være for optimistisk.

kinesisk militærindustri ny korvett
Konstruksjonen av en ny type stealth-korvett kunne observeres ved Kinas Liaonan-verft. Det teknologiske gapet mellom kinesisk og vestlig produksjon har en tendens til å krympe raskt.

Faktisk, ifølge en Pentagon-rapport under forberedelse, inkludert utdrag ble angivelig innhentet av Politico-journalister, kan det godt hende at kinesisk militærutstyrsproduksjon vil overstige USAs, men også produksjonen til alle dets ledende allierte i stillehavsteatret (Australia, Sør-Korea, Japan, New Zealand, Filippinene og Taiwan) og europeiske, i de fleste av de viktigste områdene for militær aksjon.

Kinas militærindustri produserer mer enn USA og dets allierte til sammen

Som en del av utformingen av den første nasjonale industrielle strategien, ledet av lederen for Pentagon-oppkjøp, William LaPlante, har Pentagon-tjenestene faktisk tegnet opp et høyst alarmerende bilde av amerikansk industris komparative produksjon av forsvarsutstyr, og av den kinesiske militærindustrien.

Ikke overraskende kunngjør rapporten at kinesisk industriproduksjon er svært betydelig høyere enn de som støttes av amerikansk industri, selv om den anerkjenner at amerikansk utstyr er overlegent det som er i tjeneste i de kinesiske hærene.

Rapporten anslår fremfor alt at den kumulative forsvarsindustrielle produksjonen til USA, dets Pacific Theatre-allierte, så vel som dets europeiske NATO-allierte, også vil være numerisk lavere enn forsvarsindustriens. Kinesisk forsvar, uten å risikere å gi en kvantifisert vurdering av den aktuelle ubalansen.

J-20
Kina er det eneste landet, bortsett fra USA, som massivt implementerer et innenlandsdesignet stealth-jagerfly, J-20.

Denne uttalelsen fremhever betydelige fremtidige vanskeligheter for vestblokken. For det første tjener det å legge til europeisk produksjon i denne beregningen mer til å forsterke demonstrasjonens effektivitet enn å reflektere en reell maktbalanse.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militær planlegging og planer | Forsvarsnyheter | Militære allianser

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler