Kinas nye PL-17 luft-til-luft-missil, med en rekkevidde på mer enn 350 km, vil være i drift

Nylige bilder, utgitt av People's Liberation Army, viser J-16 tunge jagerfly bevæpnet med det nye PL-17-missilet luft til luft veldig lang rekkevidde. Ankomsten av dette missilet kan i betydelig grad forvandle den taktiske virkeligheten til dette teateret, ved å skyve tilbake amerikanske og allierte støttefly rundt Taiwan med flere hundre kilometer.

Stilt overfor trusselen fra flåter av sovjetiske supersoniske bombefly Tu-16 Badger, Tu-22 Blinder, og ankomsten av den nye og fryktede Tu-22M Backfire, overlot den amerikanske marinen, på slutten av 60-tallet, til Hugues Aircraft selskapet, design av en unik luft-til-luft missil.

F14 AIM54 luft-til-luft missiler | Forsvarsnyheter | Jagerfly
AIM-54 Phoenix-missilet og F-14 Tomcat var det første flermåls BVR-kampsystemet i historien.

Mye tyngre enn AIM-7 Sparrow og AIM-9 Sidewinder som da utstyrte amerikanske jagerfly, AIM-54 Phoenix-missilet representerte fremfor alt en virkelig teknologisk bragd for tiden, utstyrt med en radarsøker som tillot F-14 Tomcat som var i stand til å skyte flere missiler samtidig mot flere forskjellige mål. Slik utstyrt kunne en Tomcat engasjere og ødelegge 6 sovjetiske supersoniske bombefly fra mer enn 160 km unna, med et missil som reiser på mer enn Mach 4.

Arvingene til AIM-54 Phoenix langdistanse luft-til-luft-missil

Selv om Phoenix etter slutten av den kalde krigen aldri måtte gjøre det den var designet for å gjøre, ga dens teknologiske fremskritt opphav til en ny generasjon luft-til-luft-missiler med aktiv radarføring, designet for å avskjære opptil 100 km og utover, motstridende kampfly, inkludert smidige jagerfly. Tiden for BVR, Beyond Visual Range, luftkamp var kommet, med missiler som den amerikanske AIM-120 AMRAAM, den franske MICA eller den russiske R-77.

Disse missilene representerte imidlertid mer en utvikling av luft-til-luft-raketter med middels rekkevidde med semi-aktiv radarføring, som American Sparrow, den britiske Skyfkash eller den franske Super 530, enn arvinger til Phoenix. I dette området var det den sovjetiske R-37, NATO-kode AA-13 Arrow, som kunne dra nytte av den, med en rekkevidde på 150 km, aktiv radarveiledning og et design rettet mot å eliminere vestlige støttefly, som AWACS eller tankfly.

Su-35s avfyrer et R-37M-missil
Su-35s og R-37M-paret har vist seg effektive i Ukraina, inkludert mot ukrainske jagerfly som opererer i svært lav høyde og høy hastighet.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 luft-luftraketter | Forsvarsnyheter | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Vi har ingen bekreftet informasjon om meteorens reelle evner annet enn drepesonen og en kommersiell rekkevidde. Gitt strukturen til dette missilet er det svært sannsynlig at rekkevidden langt overstiger teorien (litt som SCALP-ene med nasjonale eller eksportversjoner)

    • Det er fortsatt noe informasjon som ikke er misvisende, for eksempel størrelsen på missilet som utelukker muligheten for at det kan overskride 200/220 km isolert rekkevidde. Saken med Scalp-eksport er annerledes, fordi eksporterte kryssermissiler ikke har lov til å overskride en rekkevidde på mer enn 300 km. Dette er grunnen til at PL-17, R-37M og andre LREW-er er eller vil bli mye mer imponerende. På et tidspunkt må du lagre nødvendig drivstoff.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler