Den russiske militære trusselen mot Europa vil være kritisk fra 2028, ifølge polsk sikkerhet.

For sjefen for BBN, det polske nasjonale sikkerhetsbyrået, som står overfor den russiske militære trusselen, har europeere bare tre til fem år på seg til å reagere på gjenoppbyggingen av dets militære verktøy, og unngå en ny konflikt. kommer for å ramme Europa, denne gangen involverer medlemmer av NATO.

Langt fra å være spesielt alarmerende, deles denne analysen av et økende antall rapporter, som uttrykker bekymring for industri- og mobiliseringskapasiteten i Russland, mens europeere virker låst i en feilaktig oppfatning av trusselen og dens tidsplan.

Mens mange for bare noen måneder siden lovpriste de ukrainske hærene og vestlig støtte til Kiev for å inneholde en antatt russisk trussel i full oppløsning, har stemningen endret seg radikalt de siste månedene rundt disse temaene.

Mellom den raske og vedvarende fremveksten av den russiske forsvarsindustrien, Kremls kontroll over landets befolkning og opinion, og den beviste oppløsningen av vestlig støtte til de ukrainske væpnede styrkene, kreves det nå pessimisme angående denne konflikten med, i beste fall, håp om en frossen front som vil tillate Kiev å beholde sin uavhengighet, om ikke hele sitt territorium.

Den raske gjenoppbyggingen av de russiske hærene dersom konflikten i Ukraina skulle ta slutt, eller miste intensitet

Utover ansvaret som åpenbart er delt rundt denne situasjonen, mellom ukrainere som er for sikre på sine styrker og russiske svakheter, amerikanere fast i innenrikspolitiske betraktninger, og europeere raskere til å gi råd enn våpen og ammunisjon, Den forutsigbare slutten på konflikten i Ukraina, eller stabiliseringen av den. , skaper nye bekymringer i Europa.

Leopard 2A4 ukrainsk
Europeisk bevæpning kom absolutt for sent og i for få antall til å tillate en effektiv seier for Ukraina mot Russland.

Faktisk, hvis den nåværende dynamikken fortsetter, vil de russiske hærene raskt kunne gjenoppbygge sine operative evner når konflikten er over, med et land som er helt fokusert på en krigsøkonomi, og opinionen under kontroll. På samme tid, til tross for amerikanske og europeiske løfter om støtte frem til Kyivs totale seier, har ingen av dem tatt mål av transformasjonen forårsaket av denne konflikten om europeisk geopolitikk.

Med en russisk forsvarsindustri som har multiplisert med to, noen ganger med tre eller mer, sin produksjonshastighet av forsvarsutstyr, russiske hærer har gjort sin vanskelige transformasjon med smerte i Ukraina, og et Kreml i full tillit, utsiktene til en rask gjenoppbygging av russisk militære evner etter slutten eller frysingen av konflikten i Ukraina, bekymrer nå de vestlige tjenestene som har ansvaret for disse spørsmålene.

Tre til fem år for å motvirke utviklingen av russisk militær trussel, sier sjefen for det polske nasjonale sikkerhetskontoret

Slik viste sjefen for det polske nasjonale sikkerhetsbyrået (BBN), Jacek Siewiera, også ministerdelegat knyttet til landets presidentskap, seg mest bekymret, for ikke å si pessimistisk, da han ble avhørt av en journalist om en rapport produsert av det tyske rådet for utenriksrelasjoner (DGAP).

I følge dette dokumentet vil NATO ha en periode på 5 til 10 år til å svare på den raske utviklingen av den russiske trusselen, og dermed forhindre at en ny krig bryter ut i Europa, på initiativ av et Russland i full tillit som har funnet tilstrekkelig militære verktøy for å angripe visse land i Atlanterhavsalliansen, som de baltiske statene.

Russisk militær trusselindustri Uralvagonzavod
Den russiske militærindustrielle produksjonen har doblet seg, noen ganger tredoblet og mer, siden starten av konflikten i Ukraina, ifølge Russlands statsminister Mikhail Mishustin.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militær maktbalanse | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler