Polske ubåter: Sør-Korea leder den store offensiven

I flere år var ORKA-programmet med polske ubåter dyktige til å gå måne, late som om de beveger seg fremover, men forble udiskutabelt frosne, og lot franskmennene fra marinegruppen, tyskerne fra TKMS og svenskene i Kockums jage det som så godt ut som bare en hare.

Etter denne lange og utmattende perioden med sommel, ble programmet relansert, basert på nye spesifikasjoner, våren 2023, og åpen for nye ikke-europeiske spillere. Spesielt så det ut til at dette nye programmet ble designet for å la Polens nye sentrale forsvarspartner, Sør-Korea, delta og til og med påtvinge seg selv. Å dømme etter forslagene Hanwha Ocean har fremsatt de siste dagene, har Seoul ingen intensjon om å la sjansen gå fra seg til å registrere en første eksportsuksess for sin KSS-III Dosan Anh Changho-ubåt.

Hanwha Oceans svært attraktive tilbud til den polske ubåtflåten

Det må sies det Hanwha Ocean nølte ikke med å gjøre alt for å forføre Warszawa, uavhengig av hvilken regjering som skal lede den endelige avgjørelsen. Dermed vil de foreslåtte ubåtene være utstyrt, i tillegg til et AIP-system, med litium-ion-batterier. Dette er et sannsynlig svar på Naval Groups nylige kunngjøring angående Scorpene Evolved, også nå utstyrt som standard med disse nye, mye mer effektive batteriene.

Polske ubåter Scorpene utviklet seg
Scorpene Evolved, fra Naval-gruppen, tilbys naturlig med Lithium-ion-batterier, for å ha større dykkeautonomi, høyere hastighet og mulighet for rask og forenklet opplading.

I tillegg inkluderer det sørkoreanske forslaget en svært viktig industriell komponent, som også er tilfellet for forslagene om lokal konstruksjon i Polen av K-2PL-stridsvogner, K-9PL selvgående kanoner og K239 langtrekkende artillerisystemer. . Tilbudet inkluderer spesielt bygging av et kompleks som tillater bygging og vedlikehold av ubåtflåten, og til og med utvidelse om nødvendig.

Men det mest skillende punktet, sammenlignet med europeiske tilbud, gjelder bevæpningen av ubåtene som tilbys av Hanwha Océan. Faktisk foreslår Seoul ingenting mer, intet mindre, enn å overføre sin treakse-doktrine til Polen, designet for å gi Sør-Korea en betydelig konvensjonell avskrekkingskapasitet i møte med den nordkoreanske atomtrusselen.

For dette kunne KSS-III-ene som ble tilbudt den polske marinen utstyres med de samme vertikale siloene, og samme cruise- og ballistiske missiler, som bevæpner og vil bevæpne sørkoreanske skip. Disse vil kunne, i henhold til treakselæren, å angripe motstanderens kjernefysiske oppskytningssteder, før de kan skyte opp rakettene sine, for å redusere antall potensielle vektorer, til et antall som kan holdes inne i landets luft- og antimissilforsvar (og av NATO).

Transponering av den sørkoreanske 3-akse doktrinen til det europeiske teateret

Denne evnen er så eksklusiv, mens ingen europeisk ubåt er utstyrt med sammenlignbar ammunisjon, at den ved første øyekast virker attraktiv for Warszawa, som må møte de russiske hærenes maktøkning, inkludert på atomfeltet. Derimot, som vi nevnte i en artikkel viet den sørkoreanske treakse-doktrinen, dette er veldig vanskelig å overføre til det europeiske teatret, vendt mot Russland.

Hyunmoo 4-4 SLBM-missil
Sør-Koreas Hyunmoo 4-4 SLBM-er er designet for å eliminere potensielle nordkoreanske atomangrepsplasser før de kan skyte opp rakettene sine.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 ubåtflåte | Forsvarsnyheter | Air Independent Propulsion AIP

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler