Er D. Trumps forsvarspolitikk så sinnsyk som den oppfattes?

D Trumps forsvarspolitikk skaper mer bekymring hver dag, ettersom utsiktene til en potensiell seier for den tidligere presidenten i det neste amerikanske stortingsvalget blir tydeligere. Men hvor brutal og radikal den enn kan være, er denne forsvarspolitikken, som kunngjort, verken blottet for argumenter eller sunn fornuft, og kan til og med bli en redningsplanke for hele forsvarsvestlige land, inkludert Europa.

De siste ukene ser det ut til at fremdriften til Donald Trump og hans støttespillere, både for å vinne i den republikanske primærvalget og for å vinne mot Joe Biden i valget i 2024, har akselerert, med en økende fordel gitt til den turbulente tidligere forretningsmannen fra Mar-a -Lago, overfor alle sine konkurrenter.

Donald Trumps seier i det neste amerikanske valget, mer og mer sannsynlig

Emnet vekker naturligvis bekymring i Europa, uten at det har ført til reelle reaksjoner så langt. Faktisk bringer Trump og hele klanen hans, som ser ut til å ta kontroll over alt arbeidet til Grand Old Party, det amerikanske republikanske partiet, i kjølvannet av en av de mest alvorlige endringene i holdning siden slutten av årene. , spesielt innen internasjonal politikk, forsvar, og spesielt kontroll av offentlige underskudd.

Politikk Forsvar av D Trump
Donald Trump ser ut til å ha lært noen lærdom fra sin første periode når det gjelder hvordan han skal forholde seg til forhandlinger med Pentagon og store amerikanske forsvarsselskaper

Donald Trump, og hans støttespillere fra America First, som identifiserer seg som Fiscal Hawks, har faktisk til hensikt å føre en politikk med radikal brudd på disse tre områdene, enten det er med USAs politikk de siste tiårene, men også med det fra det republikanske partiet, siden slutten av 70-tallet forpliktet til doktrinen om "Spend more to be stronger", designet av Ronald Reagan.

Konsekvensene av dette radikale ideologiske bruddet begynner å merkes utenfor USA, inkludert i Europa, mens republikanerne i Trump-klanen i dag blokkerer forsvarsbudsjettavtalen, og med den bistanden som USA har lovet Ukraina og Israel. .

Faktisk ser det ut til at europeiske medier i flere uker har oppdaget i hvilken grad amerikansk militærhjelp er dominerende og uunnværlig for Kiev, og i hvilken grad dens fravær, eller dens enkle forsinkelse, kan representere en dødelig trussel for Ukraina så vel som for geopolitiske balanser på det gamle kontinentet.

D Trumps forsvarspolitikk, et radikalt brudd med Reagan-doktrinen

Imidlertid er denne holdningen båret av GOP og Donald Trump, ofte analysert utelukkende på uttalelsene, noen ganger farlige, fra den tidligere presidenten og hans team. på en analyse som er mye mer rasjonell enn den ser ut til, og på mange måter berettiget, så lenge vi gjør en innsats for å endre perspektiv.

La oss minne om at "forsvars"-strategien som Trump og finanshaukene bærer, er basert på flere strålende handlinger, inkludert å plassere USA i reserve fra NATO hvis de europeiske allierte ikke kommer for å ikke øke sine egne. forsvarsinvesteringer, opphør av amerikansk bistand til Ukraina, konsentrasjonen av amerikanske ressurser i Stillehavet mot Kina, og mulig reduksjon i amerikanske forsvarsutgifter som kan gå fra 30 til 50 %.

US Navy Nimitz-klasse hangarskip
Spørsmålet som stilles av Donald Trump er om USA i dag har midlene og behovet for å etablere seg som den absolutte beskytter av den vestlige leiren, med den reelle risikoen for å frata noen av sine allierte på dette området.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats | Militære allianser | Forsvarsanalyse

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler