Hvilke muligheter har den franske marinen for å styrke beskyttelsen av sine skip?

Det kan vi tenke episoden av fregatten Languedoc, og medieopprøret det allerede forårsaker, vil kunne overbevise generalstaben i Sjøforsvaret, og Forsvarsdepartementet, for å gjennomgå sine kopier på dette området. La oss være ærlige, de vil bare kunne gjøre dette hvis det ble bevilget ekstra midler, øremerket denne typen behov, på en eller annen måte.

Men i dag er den franske forsvarsindustrien i stand til å tilby flere alternativer, alle med sine egne fordeler, for å styrke overlevelsesevnen til den franske marinens fregatter, og mer generelt, til dens store overflateenheter.

Andre del av artikkelen viet episoden av angrepet på Languedoc-fregatten. Les første del » Hvilke spørsmål reiser angrepet på fregatten Languedoc? « 

Øk antall VLS-siloer – reserverte lokasjoner

Den første og mest nærliggende løsningen vil være å øke antallet siloer om bord på fregatter. Faktisk er de 32 siloene i Aquitaine- og Alsace-klassene, og de 16 siloene i Amiral Ronarc'h-klassen, langt fra å representere en øvre grense for disse skipene. Beviset er at FDI-fregattene anskaffet av Hellas vil frakte 32 siloer, og ikke 16 som de franske skipene, samt en CIWS Sea RAM på baktaket.

FDI Hellas
IDF anskaffet av Hellas er bevæpnet med fire Sylver 50-systemer og en CIWS RAM på baktaket, slik at de kan bære 32 ASTER 30-missiler, som de franske Alsace-klassen luftvernfregatter, samt 21 RAM-missiler. beskyttelse.

Å øke antallet siloer kan vise seg å være en effektiv løsning, spesielt når det er gitt reserverte steder i denne forbindelse, for eksempel på Forbin-klassene (2 Sylver 50 for 16 Aster-missiler), eller på Amiral Ronarc'h-klassene (to Sylv 50 eller 70 for Aster 15/30 missiler eller MdCN).

Fransk doktrine var at disse reserverte stedene kunne brukes til å øke ildkraften til skipene, hvis begynnelsen på en krise skulle merkes. Imidlertid, og til tross for et stort antall potensielt store kriser, ble det ikke tatt noen beslutning på dette området under LPM-avstemningen 2024-2030 for noen måneder siden.

Å øke antallet VLS om bord på FREMM Aquitaine og Alsace vil derimot være en vanskeligere øvelse, derfor lang, kostbar og påtrengende. Faktisk har ikke skipet reservert plass for dette, noe som krever at eksisterende systemer flyttes før VLS legges til. Et slikt redesign er komplekst, spesielt siden det kan endre sentreringen av skipet, og derfor dets nautiske kvaliteter og/eller akustiske skjønn, avgjørende for krigføring mot ubåter.

Naval Group og MBDA hadde imidlertid for noen år siden i fellesskap studert en lettere løsning, basert på tillegg av VL MICA utskytningsceller på siden av flyhangaren. Mindre restriktive enn VLS, vertikale lanseringsceller tillater ikke modulær omlasting. På den annen side gjorde denne løsningen det mulig å legge til, til lavere kostnad, 24 VL MICA til skipets arsenal.

Tilpass våpenet ombord dynamisk til oppdraget

En andre, lettere løsning for å øke responsevnen til en fregatt til oppdraget, ville være å utstyre sine Sylver VLS-systemer med kabling og kontrollsystemer, noe som gjør det mulig å romme forskjellige typer missiler. Denne tilnærmingen gjelder i dag kun Aquitaine-klassens fregatter, som Languedoc.

National Navy MdCN lasting på Aquitaine-klassens fregatt
Siloene til SYLVER 70-systemet kan foreløpig kun romme MdCN kryssermissiler. Den franske marinen kunngjorde i 2021 at den ville begynne utplasseringen av delte kontrollsystemer, noe som potensielt lar dem romme Aster 30 overflate-til-luft-missiler.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 CIWS og SHORAD | Forsvarsanalyse | Israel-Hamas konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. «Fransk doktrin ønsket at disse reserverte stedene skulle kunne brukes til å øke ildkraften til skipene, hvis begynnelsen på en krise skulle merkes. »
    Utstyret må fortsatt være tilgjengelig i hyllene og implementeringen krever ikke hundrevis av timer med forundersøkelser og til slutt hundrevis av timer med testing!
    Underbevæpningen til bygningene våre er overflødig! Den eneste virkelig tungt bevæpnede typen jeg har kjent, når det gjelder tonnasje og dimensjoner, er Aviso A69: 4 MM40 (i begynnelsen 4 MM38), 100 mmx1, 20 mmx2, 4 L5 torpedoer, LR/ASM 375 mm , SIMBAD, NIXIE, … alt for 100 m/1250 t! Vel, det er sant at oppdragene i Biscayabukta i vintermånedene var tøffe, men på 80-tallet... vi stilte oss selv færre spørsmål.
    Spørsmålet er enkelt: kan vi (teknisk)? Ja Nei. Hvis ja, ønsker vi det? : Her er alle spørsmålene. I så fall er det bare et spørsmål om budsjettvalg som ikke må begrenses til rammene av hærenes budsjett, men nasjonen. Med et ord, har vi vilje til å forsvare oss? Selvfølgelig er det FNS, men siden presidentskapet i VGE, som innrømmet i sine memoarer at han aldri ville ha gitt ordre om en atombrann, har jeg noen tvil om reaksjonene til hans etterfølgere.

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler