Er SSN-AUKUS-programmet på vei mot en industriell blindvei?

Offisielt presentert i mars 2023, har SSN-AUKUS-programmet, som tar sikte på å utstyre den australske marinen med åtte atomangrepsubåter, og utvikle en ny klasse SSN i fellesskap mellom Storbritannia og Australia, gjenstand for flere spørsmål siden lanseringen. Men analysen publisert av det australske nettstedet strategicanalysis.org kan godt stille et uunngåelig spørsmål, men uten et tilfredsstillende svar, angående dens industrielle bærekraft.

Enten det er kostnadene, direkte eller induserte, som kan overstige 350 milliarder dollar for Canberra, er effekten av opptak på andre australske programmerMen også britisk, generert av disse ublu kostnadene, i tillegg til spesielt svak industriell avkastning for Canberra, har tallrike emner på sin side slått overskriftene til en viss del av den australske pressen i flere måneder, uten imidlertid å ha skapt noen reaksjon fra de tre berørte regjeringene.

Men en artikkel publisert nylig på nettstedet Strategic Analysis Australia, kan være vanskeligere å ignorere. Faktisk viser analysen utført av Michael Shoebridge at gitt tilstanden til kunngjøringene, og de nåværende og fremtidige industrielle realiteter, kan det godt hende at dette programmet til slutt fører til en industriell blindgate, som svekker den australske defensive holdningen, i en tid da det vil være mest nødvendig.

Den australske artikkelen bygger sin analyse på tre rapporter nylig publisert de siste ukene, to er amerikanske, den siste er britisk.

Den amerikanske CBO-rapporten om bærekraften til utstyrsplanen for den amerikanske marinen

Den første av disse rapportene var utgitt av Congress Budget Office, eller CBO, et uavhengig organ som rapporterer til kongressen, ansvarlig for å evaluere budsjettforespørsler sendt til det amerikanske parlamentet. Husk at over Atlanterhavet er det Kongressen, og ikke den utøvende makten, som har det siste ordet om forsvarsbudsjettet, men også om finansieringen av våpenprogrammer som Pentagon og den utøvende har bedt om.

US Navy hangarskip
Den amerikanske marinens utstyrsplan, overført til Kongressen som en del av finansieringsloven for væpnede styrker fra 2024, er basert på tre alternativer, men ingen av dem kan finansieres uten en betydelig økning i bevilgningene.

Denne rapporten gjelder evalueringen av planen, eller rettere sagt planene, siden det er 3, av utstyr levert av den amerikanske marinen, innenfor rammen av Pentagon-finansloven av 2024. Uten å gå inn på detaljene, insisterer han på det faktum at tre utstyrsplaner produsert av den amerikanske marinen vil kreve en betydelig økning i budsjettet for anskaffelse av nye skip, på grunnlag av det budsjettet som for tiden er tilgjengelig og planlagt, uten at det er presentert noen løsning for å garantere finansieringen av denne økningen.

Den amerikanske CRS-rapporten om utviklingsmuligheter innen produksjon av atomubåter for den amerikanske marinen

Den andre amerikanske rapporten, mer presis om emnet atomubåter og SSN-AUKUS-problemet, var skrevet av Congress Research Service, eller CRS, igjen et uavhengig organ av den amerikanske kongressen, ansvarlig for å gi råd om lovgivningen som vurderes, i dette tilfellet US Armed Forces Financing Act for 2024.

Denne rapporten anser den amerikanske marinens plan som tar sikte på å øke produksjonen av atomubåter med 150 % innen 2028 som altfor ambisiøs og optimistisk, som nevnt for noen dager siden på siden vår. I følge CRS har den amerikanske marinen i stor grad undervurdert vanskelighetene den vil møte med å oppnå et slikt mål, som innebærer å gå fra å bygge 1,4 ubåter i Virginia-klassen hvert år til 2 Virginia-er og en ny atomubåt i Columbia-klassen innen fem år. .

SSN-aukus Virginia klasseprogram
For å kunne selge de tre Virginia-klassen SSN-er til Australia som en del av SSN-AUKUS-programmet, må amerikanske verft øke produksjonsratene med mer enn 150 %.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 Militære marinekonstruksjoner | Militære allianser | Forsvarsanalyse

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler