Italia blir med og styrker MGCS-programmet, på bekostning av en liten ydmykelse for Frankrike

KNDS-gruppen og italienske Leonardo kunngjorde signeringen av et strategisk partnerskap som markerer Romas inntreden i MGCS-programmet, og det fremtidige oppkjøpet av Leopard 2A8 av Italia. Men mens Frankrike for noen måneder siden hadde antydet at det var klart for et oppgjør med Berlin for å integrere Italia i dette vanskelige programmet, er det Berlin, og ikke Paris, som presenteres som Romas nøkkelpartner i denne erkjennelsen.

Da Frankrike ville påtvinge Italia i MGCS-programmet

I slutten av august 2023, mens MGCS-programmet, som skulle tillate utskifting av tanker Leopard 2 tyskere og franske Leclerc, var gjenstand for en rekke bekymringer, indiskresjoner, gjort av franske myndigheter overfor visse spesialiserte journalister, hadde fått folk til å tro at Frankrike forberedte seg på å starte en kamp med Berlin, for å la Italia bli med i programmet.

På den tiden, for Frankrike, var det et spørsmål om å rebalansere den industrielle maktbalansen innenfor dette programmet som hadde vært i en stas i 3 år, destabilisert som det hadde vært ved ankomsten av Rheinmetall i 2019, og den tvetydige holdningen av den tyske industrimannen siden den gang. Videre ble Tyskland da presentert, av de samme kildene, som styrken som motarbeidet denne muligheten, nettopp for at industrien over Rhinen kunne opprettholde nasjonal kontroll.

Leopard 2A8
Italia vil bestille 125 stridsvogner Leopard 2A8 med KNDS, med en betydelig industriell komponent.

Selv om den var troverdig, ble denne hypotesen imidlertid bare dårlig støttet av fakta, og spesielt fraværet av offentlige standpunkter om dette emnet, fra franske myndigheter, og heller ikke fra ministeren for de væpnede styrker, Sébastien Lecornu. Noen dager senere, i begynnelsen av september, ble troverdigheten til denne informasjonen skadet, mens Tyskland, Spania, Sverige og spesielt Italia annonserte en felles forpliktelse i et europeisk studieprogram om nettopp fremtiden til kampvognen.

På den annen side hadde Roma allerede i juli offentliggjort sin intensjon om å anskaffe 125 Leopard 2A8 for å erstatte en del av C1 Ariete-kampvognene, og dermed modernisere det pansrede kavaleriet. Denne kunngjøringen førte deretter til spekulasjoner om at Italia hadde til hensikt å bruke denne ordren som en sesam for å bli med i MGCS-programmet.

I slutten av september indikerte Sébastien Lecornu og hans tyske kollega Boris Pistoruis i fellesskap om dette emnet. gjenvinne kontrollen over dette programmet, for å få ham ut av blindveien han befant seg i. På den annen side var det ikke snakk om Italia. Hadde Paris mislyktes i kampen mot Berlin?

Roma og Leonardo signerer et strategisk partnerskap med Berlin og KNDS for 125 Leopard 2A8 og bli med i MGCS-programmet

Vi vet nå slutten på denne historien, mens KNDS og Leonardo har nettopp annonsert signeringen av et strategisk partnerskap baner vei for anskaffelsen av 125 Leopard 2A8 italienere, ledsaget av en betydelig industriell komponent, men også, og fremfor alt, tillater Italia, og dets store industrimann, å bli med i MGCS-programmet som et fullverdig medlem.

Pressemeldingen publisert av KNDS gir lite detaljer om Italias og Leonardos deltakelse i MGCS-programmet, samt finansieringen. Som nevnt i en tidligere artikkel, er det liten tvil om at denne omveltningen vil gjøre det mulig å omorganisere industriell deling på en mer effektiv måte, og dermed inneholde de knapt skjulte ambisjonene til Rheinmetall om sin KF51 Panther, som et alternativ til selve MGCS.

C1 Ariete
den Leopard Italienske 2A8s vil erstatte en del av C1 Ariete som for tiden er i tjeneste med italienske pansrede kavalerienheter.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT kampvogner | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler