H145M-helikopteret valgt av Tyskland som snur siden på Tigeren

Den 13. desember godkjente Forbundsdagens budsjettkomité Bundeswehrs anskaffelse av opptil 82 H145M flerbrukshelikoptre fra Airbus Helicopters, som en del av moderniseringen av de tyske væpnede styrkene. Disse flyene, som vil utstyre hæren og Luftwaffe, vil være bevæpnet og utstyrt, spesielt for angrep og panservernoppdrag, og signaliserer slutten, innen 2026, av Tiger-helikopteret over Rhinen.

I 2017, i den euforiske dynamikken startet av Emmanuel Macron og Angela Merkel for å gjøre det "fransk-tyske paret" til grunnpilaren i "Forsvars Europa", lanserte Paris og Berlin i fellesskap flere felles militære programmer. Foruten FCAS og MGCS, som fortsetter til i dag, til tross for åpenbare vanskeligheter, ble flere andre store programmer lansert, men møtte en mer katastrofal skjebne.

Bundeswehrs raske uinteresse for Tiger III-standarden

Et av disse programmene var Tiger III, og dens neste generasjons MAST-F anti-tank missil. Hvis Berlin raskt løsnet seg fra sistnevnte, til fordel for EuroSpike co-produsert med Israel, forble tysk deltakelse i Tiger III usikker i lang tid.

Tiger HADDE
Tyskland skulle i utgangspunktet delta i Tiger III-programmet, men mistet interessen i 2019, uten å offisielt kunngjøre sin tilbaketrekking.

Som vanlig kunngjorde ikke tyske myndigheter at de trakk seg fra programmet. Tvert imot lot de programmet råtne, helt til Frankrike og Spania bestemte seg for, tidspresset, for å utvikle en mindre ambisiøs versjon av Tigeren, kalt Tiger II+.

Samtidig forpliktet Berlin seg tilJeg flytter nærmere Washington for å anskaffe AH-64E Gardian kamphelikoptre, ansett som mer effektiv, og fremfor alt ikke underlagt de mange vedlikeholds- og tilgjengelighetsvanskene Tiger-brukere møter.

Legg merke til at franskmennene og spanskene på sin side forpliktet seg til å omorganisere vedlikeholdet av flyet i operativ tilstand, og oppnådde raskt svært betydelig fremgang når det gjelder tilgjengeligheten av kamphelikopteret.

Men da forhandlingen av AH-64E er like kompleks som flyet er dyrt, presset Bundeswehr det tyske forsvarsdepartementet til å gi seg selv en ventende løsning, i dette tilfellet anskaffelse av en flåtehelikoptre spesielt utstyrt for kampoppdrag, og bevæpnet. Det var da et spørsmål om å vende seg til en enhet umiddelbart tilgjengelig, relativt økonomisk, og så langt det er mulig, produsert i Tyskland.

H145M fra Airbus Helicopters, et logisk valg for de tyske hærene som en midlertidig løsning

Valget av H145M-helikopteret var et nesten naturlig valg for Bundeswehr. Flyet er allsidig, og kan både erstatte Hærens Tigers, og forsterke H145-ene som allerede er i tjeneste med Luftwaffe for spesialstyrker og medisinske evakueringsoppdrag.

H145M Airbus Helikopter
H145M representerer en valgfri løsning for Bundeswehr for å sikre midlertidig frem til anskaffelse av et nytt kamphelikopter ... eller ikke ...

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Hélicoptères de combat | Actualités Défense | Allemagne

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler