Hard Kill Diamant-systemet kunne beskytte fransk rustning fra 2026

Fordelingen av brett fra DGA ser ut til å indikere at hard kill-diamant-systemet til Prometeus aktive beskyttelsessystem fra Thales, ville være nær ved å starte sine tester om bord på kjøretøyene til Scorpion-boblen, med igangsetting som kan finne sted fra kl. 2026.

Hvis emnet fortjener offisiell bekreftelse, vil det uten den minste tvil representere et stort og raskt fremskritt for de pansrede kjøretøyene til Hæren, for å øke deres overlevelsesevne, spesielt i tilfelle et engasjement med høy intensitet.

Hvis de pansrede kjøretøyene som danner SCORPION-boblen i den franske, og snart belgiske, hæren er både moderne, effektive og svært mobile, beklaget mange spesialister på emnet, inkludert de som først og fremst er bekymret, militæret, at de ikke er ytterligere beskyttet, spesielt i hendelsen med høyintensivt engasjement.

Mer spesifikt ble det ofte rapportert at fordelen med å legge til et hard kill-beskyttelsessystem, designet for å avskjære missiler og raketter, med Diamant aktivt beskyttelsessystem (APS), som tar sikte på å forhindre målretting av kjøretøyet ved hjelp av lokkemidler, røykskjermer og jammere, og som allerede er i tjeneste ombord på Griffon, Jaguar og Serval.

Hvis utformingen av et slikt system var nevnt i Military Programming Law 2024-2030, lite informasjon hadde blitt kommunisert om dette emnet av DGA så vel som av Forsvaret eller produsenter. Distribusjon av noen PowerPoint-tavler, fra en DGA-briefing, rundt utviklingen av Thales Hard-Kill Diamant-systemet, innenfor APS Prometeus, utgjør derfor en reell begivenhet i landvåpenenes mikrokosmos.

Thales Hard Kill Diamant-systemet utviklet for APS PROMETEUS siden 2019

De fire tavlene publisert på Twitter ser ut til å indikere at arbeidet rundt DIAMANT hard kill-systemet, som opprinnelig ble utviklet av Thales tidlig på 2010-tallet, ville ha gjenopptatt i 2019. Målet som presenteres ville være å integrere dette hard kill-systemet i APS Diamant , for å beskytte de nye Scorpion pansrede kjøretøyene, EBRC Jaguar, VBMR Griffon og VBMRL Serval, men også VBCI og Leclerc stridsvogner.

Prometeus Diamond tidsplan og mål
I henhold til denne planen kan integreringen av Diamond i Prometeus-systemet på Griffon, Serval, Jaguar, VBCI og Leclerc (og andre, hvis vi skal tro ellipsen), begynne så tidlig som i 2024, mens slutttestene ville finne sted ved utgangen av 2025. Faktisk kan vi håpe på operativ integrasjon av de første systemene fra 2026.

Utviklingen av hard kill-systemet, og dets integrering på et Griffon-pansret kjøretøy og en Jaguar, for demonstrasjonsformål, må vare til slutten av 2025. Mer overraskende er neste fase, som tar sikte på å integrere systemet på pansrede kjøretøyer til Army of the Scorpion-boblen, presenteres som å ha startet i slutten av 2023, og vil fortsette til 2030 (slutten av diagrammet), og sannsynligvis utover. Et bilde av en VBMR Griffon utstyrt med APS Prometeus som illustrerer en annen tavle, ser også ut til å bekrefte at denne planen vil bli respektert og troverdig.

Diamant-systemet er beskrevet i de andre platene som er distribuert. Dette ble designet i henhold til spesielt ambisiøse hærens spesifikasjoner, og krever 360° beskyttelse av kjøretøyer, inkludert mot trusler som faller ned. Risikoen for kjøretøyene og personellet rundt det pansrede kjøretøyet som skal implementere systemet må reduseres så mye som mulig, med det uttalte målet å oppnå null risiko.

Et lett Hard Kill aktivt beskyttelsessystem designet for høy intensitet

I tillegg må ikke elementene i systemet hindre eller hindre den riktige funksjonen til panserkjøretøyet og dets systemer, og ikke ha en negativ effekt på dets skjønn eller mobilitet, som krever en kompakt, lett enhet med lavt romlig fotavtrykk og redusert strømforbruk.

Husk imidlertid at når diamantens radar aktiveres, vil den faktisk redusere det pansrede kjøretøyets elektromagnetiske skjønn ved å fungere som et elektromagnetisk fyrtårn på slagmarken. Målet her er absolutt ikke å forringe det når systemet er av eller i standby.

Visuelle bilder av Prometeus-lagets griffin
Dette brettet viser flere bilder av en Griffon VBMR utstyrt med Prometeus APS (Active Protection System) som integrerer diamanthard-kill-systemet

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Beskyttelse Hard-Kill / Soft-Kill | Forsvarsnyheter | MBT kampvogner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler