Kan det nye franske Hard Kill Diamond-systemet løse den amerikanske hærens problemer?

Nylig dukket opp fra skyggene, Diamant hard kill-systemet skulle gjøre det mulig å beskytte franske pansrede kjøretøy fra 2026, spesielt VBMR Griffon og Serval og EBRC Jaguar of the Scorpion boble of the Army. På samme tid, til tross for flere testkampanjer, har den amerikanske hæren ikke klart å finne en Hard Kill APS for beskyttelse av sine 8x8 Stryker pansrede kjøretøyer, Trophy, Iron Fist og Strikeshield anses for tunge og dyre. . Det er her en åpenbar konvergens mellom behovene til de to hærene, som Diamanten kan svare på.

For noen dager siden diskuterte vi den annonserte ankomsten av nytt Hard Kill Diamond beskyttelsessystem, som for tiden utvikles og integreres ombord på Scorpions VBMR Griffon og EBRC Jaguar pansrede kjøretøyer. Hvis alt går som planlagt, kan de første systemene av denne typen finne sted innenfor Thales' Prometeus aktive beskyttelsessystem, fra 2026, om bord på disse pansrede kjøretøyene, for deretter å bli portert til andre plattformer, som VBCI , Leclerc og VBMR -L Serval.

diamond hard kill system på griffin
Kan det nye franske Hard Kill Diamond-systemet løse den amerikanske hærens problemer? 4

Som nevnt i denne artikkelen, vil ankomsten av Diamant-systemet representere en enorm operativ merverdi for franske mekaniserte infanterienheter, som vil se kampoverlevelsesevnen til deres pansrede kjøretøy øke betraktelig, spesielt i høye eller svært høye omgivelser. er kjent for å være spesielt rik på raketter, missiler og annen lur antitankammunisjon.

Men diamanten vil også utgjøre et spesielt attraktivt flaggskip for den franske landforsvarsindustrien, enten for å promotere de pansrede kjøretøyene til Scorpion-boblen på den internasjonale scenen, men også for å beskytte pansrede kjøretøyer til andre væpnede styrker. . Diamanten lover faktisk å ha disse to egenskapene som ofte har gjort franske våpensystemer vellykkede tidligere på den internasjonale scenen, det å være økonomisk, og fremfor alt å være lette.

La oss si det umiddelbart, informasjon om prisen og massen til diamanten er for øyeblikket konfidensiell. Imidlertid lar konteksten for bruk av systemet på den ene siden og spesifikasjonene som det må oppfylle, på den andre, oss få en ide om disse to aspektene, om ikke i absolutt verdi, i det minste i relativ verdi, sammenlignet med konkurrentene.

Trophy, Iron Fist og Strikeshield: Hard Kill APS på markedet er designet for relativt tunge pansrede kjøretøy

Det er allerede flere APS (Active Protection System) Hard Kill-systemer i verden, noen har til og med allerede demonstrert sin kampeffektivitet, for eksempel det israelske Rafael Trophy, som beskytter Merkava-tankene til den israelske hæren, og som har blitt valgt for å beskytte mellomgenerasjonstankene som er Leopard 2A8/X, fra Abrams M1E3 og Challenger 3. Iron Fist, fra det israelske IMI, ble valgt av den amerikanske hæren for å beskytte noen av sine M2 Bradleys.

Leopard 2A7 med Trophy-system
Kan det nye franske Hard Kill Diamond-systemet løse den amerikanske hærens problemer? 5

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Beskyttelse Hard-Kill / Soft-Kill | Forsvarsnyheter | Lette stridsvogner og pansret rekognosering

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler