Byggingen av to japanske AEGIS ASEV-superødeleggere vil begynne i 2024

Det japanske forsvarsdepartementet kunngjorde at det hadde innhentet 373 milliarder yen for å starte byggingen av de to AEGIS ASEV-superødeleggerne ment å erstatte AEGIS Ashore-systemet som ble kansellert i 2021, som en del av budsjettet for 2024. Tungt bevæpnet vil disse 12 tonn tunge skipene ha som oppgave å beskytte den japanske skjærgården mot nordkoreanske og kinesiske ballistiske missiler og kryssermissiler, men også å gjennomføre, om nødvendig, forebyggende eller gjengjeldende angrep mot dens mulige aggressorer.

Mellom Kina og Nord-Korea er Japan potensielt målet for flere hundre mellomdistanse (MRBM) og mellomdistanse ballistiske missiler (IRBM), som hver kan være bevæpnet med et atomstridshode.

Til denne allerede mer enn betydelige trusselen legges mer enn tusen kryssermissiler om bord på destroyere og ubåter fra den kinesiske marinen, samt nye hypersoniske våpen som DF-17 bevæpnet med et glider som er i stand til å manøvrere med hastigheter over mach. 5.

Japans doble defensive gardin står overfor trusselen fra kinesiske og nordkoreanske ballistiske missiler

For å møte disse truslene hadde Tokyo regnet med opprettelsen av en dobbel anti-missil defensiv gardin, på den ene siden sammensatt av de åtte AEGIS destroyerne fra Kongo-, Atago- og Maya-klassene, samt en AEGIS Ashore-enhet, lignende til det som beskytter Hawaii-øyene i dag. Utstyrt med SPY-1 radarer og SM-3 og SM-6 missiler, skulle disse to påfølgende gardinene være i stand til å beskytte den sivile og militære infrastrukturen i den japanske øygruppen, i møte med forebyggende kinesiske eller nordkoreanske angrep.

ødeleggeren AEGIS Maya
Den japanske marinen opererer åtte AEGIS-destroyere: fire Kongo-klasser, to Atago-klasser og to Maya-klasser, vist her.

Dette var imidlertid uten å ta hensyn til den betydelige befolkningstettheten i landet. Faktisk, lokale innbyggere i nærheten av stedet der AEGIS Ashore-systemet skulle utplasseres motsatte seg denne konstruksjonen, og fryktet både nedfallet av rusk i tilfelle en vellykket avlytting, samt vissheten om å være et høyere prioritert mål. potensiell motstander, hvis aktuelt.

Uansett, i 2021 kunngjorde Tokyo kanselleringen av dette programmet, og lanseringen av et erstatningsprogram, med utvikling av to nye AEGIS destroyere, spesielt designet for anti-ballistisk og anti-missil beskyttelse av øygruppen. .

Den japanske marinens AEGIS ASEV superdestroyer-program

Disse to skipene er kalt ASEV for Aegis System Equipped Vesse, og vil ikke tilrane seg betegnelsen som superdestroyer eller arsenalskip. 20 meter lengre enn Mayaene, med en lengde på 190 meter, vil de også være 20 % bredere, med en hovedstråle på 25 meter sammenlignet med 21 meter. Faktisk vil de to skipene være mye mer imponerende enn de japanske eller amerikanske Aegis-jegerne, med en tonnasje på 12 tonn, nesten halvparten så tunge som de 000 tonnene til Maya.

Fremfor alt vil ASEV-ene være svært godt bevæpnet, med 128 vertikale siloer for å romme anti-ballistiske og anti-missil SM-3 og SM-6 missiler, men også Tomahawk kryssermissiler. La oss faktisk minne om at japanske myndigheter endret grunnloven for å tillate bruk av kryssermissiler mot et motsatt territorium, inkludert under forebyggende angrep, som inntil nå ble ansett for å være i strid med den utelukkende defensive holdningen som ble pålagt styrkene. selvforsvarsstyrker.

SM-3 missil
SM-3 anti-ballistisk missil kan avskjære mål i ballistisk flyging i en høyde fra 80 til mer enn 150 km. På den annen side er den ikke i stand til å avskjære vektorer som utvikler seg lavere, eller ikke følger en klassisk ballistisk bane.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Anti-missilforsvar | Forsvarsnyheter | Militære marinekonstruksjoner

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler