Det nye strategiske bombeflyet Tu-160M2 vil gå i tjeneste i 2024 med det russiske luftforsvaret

Den første Tu-160M2 strategiske bombeflyet, en modernisert versjon av den berømte Blackjack supersoniske bombeflyet, skulle gå i tjeneste med de russiske luftstyrkene i 2024, ifølge nylige offisielle uttalelser. Ankomsten av denne enheten vil gjøre det mulig å starte moderniseringen av den siste russiske strategiske komponenten, inntil nå noe forsømt til fordel for den strategiske ubåtflåten og landutskytere.

I en tale til russiske journalister kunngjorde sjefen for de russiske strategiske luftstyrkene, Sergey Kobylash, atet nytt kampfly vil bli med i flåten i 2024.

Hvis de vanlige kommunikasjonskonvolusjonene til russiske myndigheter kan antyde at det kan være et nytt bombefly som PAK-DA, er faktisk den mest sannsynlige hypotesen at det vil være, der, om innføringen av den første Tu-160M2 strategiske bombefly, den ultimate moderniserte versjonen av Blackjacks supersoniske bombefly.

Russisk strategisk luftfart i dag

Siden 2012 har russiske strategiske styrker gjennomgått en stor moderniseringsinnsats, som har gjort det mulig for dem å ha en moderne utstyrsrate på mer enn 85 %, sammenlignet med 50 % ti år tidligere. Imidlertid har denne innsatsen vært svært ulik avhengig av komponentene i landets atomtriade.

Dermed har den russiske marinens flåte av atomubåter med ballistiske missil mottatt 7 nye ubåter av klasse Borei og Borei-A siden 2012, av en teoretisk flåte på 12 skip. De siste 5 skipene, som allerede har startet bygging, vil bli levert mellom 2024, for Knyaz Pozharsky, og 2031, for den siste enheten.

Russisk Borei-A-klasse kjernefysisk ballistisk missil-ubåt
Den russiske strategiske ubåtflåten har blitt prioritert for moderniseringskreditter, og har til dags dato tatt opp til tjeneste 7 av de 12 Borei og Borei-A som den vil implementere i 2031.

Den russiske strategiske landkomponenten har også utviklet seg raskt de siste årene, med levering av de første RS-28 Sarmat ICBM-ene bevæpnet med Avangard hypersoniske glidere, for å erstatte RS-36 og RS-36M.

De russiske strategiske luftstyrkene opererer til slutt i dag rundt femten Tu-160 Blackjack supersoniske bombefly som ble tatt i bruk på 80-tallet, men er hovedsakelig avhengige av de femti Tu-95MS som fortsatt er i drift og stammer fra 50-tallet, et enormt turboprop-bombefly som tilbyr ytelser nærme til de av den amerikanske B-52, som den deler forrang.

Hvis arbeidet med å modernisere de strategiske ubåt- og landstyrkene begynte på slutten av 2000-tallet, begynte ikke luftstyrkene for alvor før i 2015, med lanseringen av Tu-160M2-programmet, og kunngjøringen av PAK-DA stealth bombefly program.

Tu-160M2 Blackjack strategisk bombefly fra det russiske luftforsvaret

En videreutvikling av Tu-160, Tu-160M2, utpekt i NATO med koden Blackjack, bruker sin firemotors konfigurasjon og variable geometri, for å støtte hastigheter på opptil Mach 2. Med sine to store ammunisjonsbunkere, flyet The kan bære opptil 24 kryssermissiler bevæpnet med et Kh-15 kjernefysisk stridshode, eller 12 tunge kryssermissiler fra Kh-55-familien, over 7 km ved Mach 000, og over 0,9 km ved Mach 2.

Anekdote : NATO-kodenavn bruker vanligvis samme første bokstav for å angi lignende utstyr. Jagerfly starter med F for Fighter, som Mig-21 Fiskebed, Mig-23/27 Flogger, Mig-31 Foxhound eller Su-27-familien, den flanker. Bombefly starter imidlertid ikke med en B, som Tu-95 Bær, Tu-22 Blinder, Tu-22M back~~POS=TRUNC og Tu-160 Blackjack.

Tu-95 Bear strategisk bombefly
Den russiske strategiske luftkomponenten er fortsatt hovedsakelig avhengig av de femti moderniserte Tu-95 Bear-bombeflyene som fortsatt er i drift. Disse enhetene må byttes ut når PACK-DA-programmet kommer.

Tu-160M2 Blackjack er et dypt fornyet fly, med moderne avionikk og en ergonomisk glasscockpit, en ny elektronisk krigføring og selvforsvarssuite, samt nye, kraftigere og fremfor alt mer drivstoffeffektive turbojetmotorer. Bomberen ville også bli dekket innet belegg som er i stand til å absorbere 30 % av radarutslippene, for å øke sin stealth.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense-logo 93x93 2 strategiske bombefly | Forsvarsnyheter | Konstruksjon av militære fly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler