Colombia: en mulighet til å erstatte Dassault Rafale M av den eldste marinen?

Mens de colombianske Kfir C7-ene ikke lenger vil kunne fly utover 31. desember 2024, er Dassault Rafale befinner seg overfor Eurofighter Typhoon i en fil som må forhandles og henrettes, med bankende trommer, for å påtvinge seg i Sør-Amerika. Men denne nye konfigurasjonen, en konsekvens av den alvorlige fremmedgjøringen mellom Colombia og Israel, kan også tilby Frankrike muligheter til å erstatte Rafale M den eldste som bevæpner sin marineaeronautikk. Dette er hvordan…

Den mislykkede debuten til Dassault Rafale i Colombia

For bare et år siden Rafale of Dassault har kommet innenfor slående avstand til en ny ordre i Colombia. Det franske flyet hadde faktisk blitt erklært som de colombianske luftstyrkenes foretrukne valg for erstatning av sine israelske KFIR C7s, på slutten av en spesielt alvorlig evalueringsprosedyre som satte det mot Eurofighter. Typhoon, den amerikanske F-16 og den svenske JAS 39 Gripen.

Dassault Rafale Fransk luft- og romstyrke
Le Rafale of Dassault hadde blitt erklært vinneren av konkurransen arrangert av Bogotá i 2022. Men vanskeligheter under de siste forhandlingene avsporet kontrakten på slutten av året.

Derfor, noen dager før det nye året, og slutten av investeringsgodkjenningen gitt av det colombianske parlamentet for denne filen, kunngjorde president Gustavo Petro offentlig den kommende signeringen av kontrakten med Dassault Aviation.

Reklame

Åpenbart en forhastet kunngjøring, siden forhandlingene ikke var ferdige, mens Bogotá ønsket å bestille, på denne fristen, kun 3 eller 4 fly for litt over 600 millioner dollar, da den franske flyprodusenten nektet å forplikte seg til en så liten ordre.

Uansett, helt i begynnelsen av januar, Colombias forsvarsminister Ivan Velasquez kunngjorde at forhandlingene hadde mislyktes. Uten å sette spørsmålstegn ved det fortrinnsrettede målet til det colombianske luftforsvaret angående Rafale, var det da nødvendig å gjenoppta forhandlinger om mer solid fundament. Samtidig benyttet andre flyprodusenter seg av muligheten til sende inn nye forslag til Bogotá. På dette området ser det ut til at Madrid har markert seg, med et tilbud ansett som interessant av colombianske myndigheter rundt Eurofighter Typhoon Blokk 3.

De siste månedene så det ut til at problemet dreide seg mot en konkurranse mellom det europeiske flyet og det franske jagerflyet, for å vinne i Colombia. Men et nytt stykke data kom nylig for å ryste bildet. Faktisk, etter utveksling av vennlighet mellom Colombias president Gustavo Petro og den israelske ambassadøren i Colombia, Gali Dagan, de to landene er nå i konflikt, inkludert om våpenspørsmål.

Reklame

Colombianske KFIR C7-er vil ikke lenger fly etter 31. desember 2024

Som vi nevnte i oktober i fjor, kan denne krangelen spille i hendene på CAESAR-pistolen med elimineringen av den israelske ATMOS, etter at det franske systemet igjen hadde blitt erklært vinneren av konkurransen organisert av de colombianske hærene , men at forhandlingene hadde mislyktes i spørsmål om budsjettrabatt.

Kfir C7 colombianske flyvåpen
Kfir C7-ene som i dag utgjør den colombianske jagerflåten vil ikke lenger kunne fly etter 31. desember 2024, og slutten av den israelske vedlikeholdskontrakten.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Fighter Aviation | Forsvarsnyheter | Colombia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Bonjour,
    Begrunnelsen er sammenhengende, men dette tilsvarer å stenge en av de 3 flåtene og bare ha 24 fly igjen. Gjør dette volumet det mulig å sikre oppdrag og omsetning av avdelinger på AP? fordi det tar minst 2 år før vi har erstatningsfly og hva med pilotutdanning?

Siste artikler