Kan EMBT-tanken dra nytte av Italias ankomst til MGCS?

I anledning IDEX 2023-utstillingen presenterte KNDS, til alles overraskelse, EMBT-tanken, som et alternativ for Kairo for å modernisere sin store panserflåte. Dette forslaget ble støttet av Paris, som opprettholder utmerkede forbindelser med egyptiske myndigheter på bakgrunn av regional strategisk konvergens.

Hvis EMBT nå tilbys på eksportmarkedet, er det foreløpig ingen indikasjon på at Paris har til hensikt å være interessert i den for sine egne væpnede styrker. Men ankomsten, annonsert nylig, av Italia innenfor MGCS-programmet, kunne stokke om kortene på dette området dypt, og samtidig tilby midler og muligheter til franske myndigheter for å utvikle og anskaffe denne mellomgenerasjonstanken.

EMBT-tanken, et lovende konsept

Til i dag er EMBT-tanken kun en tank i navnet. Det er faktisk mer en demonstrator som er helt fokusert på et tårn og en innvendig utforming av et skrog. Leopard 2, som også enkelt kan erstattes av et Leclerc-chassis om nødvendig.

Konseptene som er lagt frem i utformingen av dette nye tårnet, og deling av oppgaver om bord på det pansrede kjøretøyet, er imidlertid tilstrekkelig innovative til å kvalifisere det resulterende kjøretøyet som en mellomgenerasjonstank, tilsvarende den nye Abrams M1E3 eller til og med KF51 Panther fra Rheinmetall.

EMBT tårn
EMBT-demonstratoren fokuserer først og fremst på et nytt mellomgenerasjonstårn, utstyrt med alle funksjonene man kan forvente av det.

Vi finner faktisk alle egenskapene som er spesifikke for denne mellomgenerasjonen, inkludert ny generasjon global vetronics, fjernstyrte tårn for å sikre nær beskyttelse mot infanteri og droner, et aktivt beskyttelsessystem som kombinerer hard kill- og soft kill-beskyttelse, avanserte tilkoblingsmuligheter for å operere fra den infosentriske kampboblen, samt dens andel av droner og guidet ammunisjon, for engasjement utenfor synslinjen. Alt som skulle mangle ville være hybrid-elektrisk fremdrift, for å gjøre den til det som kan tilsvare det den amerikanske M1E3 lover å bli.

Som vi hadde ekko under sin offisielle presentasjon på Eurosatory 2022-utstillingenEMBT bringer med seg et meget interessant konsept, sannsynligvis lånt fra kampfly. Faktisk, der stridsvogner utstyrt med et automatisk våpenlastingssystem, som tilfellet er, har et tre-medlems mannskap (pilot, skytter og stridsvognsjef), er EMBT avhengig av et fjerde medlem som sikrer funksjonen til systemer og våpensystemoperatør .

Som OSA (Weapon System Officer) som finner sted ombord i to-seters versjoner av Rafale, Mirage 2000, F-15 eller Super Hornet, dens funksjon er å implementere langdistansedeteksjons- og inngrepssystemene til det pansrede kjøretøyet, for eksempel droner, panservernmissiler eller til og med antitanksystemer. elektronisk krigføring .

Canon CN120-26 EMBT
EMBT kan bruke 140 mm Ascalon-kanonen utviklet av Nexter, selv om demonstratoren er utstyrt med en CN120-26-kanon som Leclerc.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 MBT Battle Tanks | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

4 Kommentarer

 1. Hei, du la igjen en skrivefeil i fjerde avsnitt der du snakker om "KF51 Blanck Panther », i stedet for KF51 Panther, liten forvirring med K2 Black Panther Sør Korea.

  Samtidig må vi kanskje droppe kattenavnene på militære kjøretøy, vi begynner å gå i sirkler.

  Jeg går tilbake til lesingen min. God dag til deg !

 2. Hei Fabrice,

  Jeg føler at vi kan ha litt av en kampherre i denne historien!

  Se for deg EMBT med ascalon, diamanten og denne typen drivverk ( https://www.forcesoperations.com/comment-arquus-peut-offrir-un-second-souffle-aux-chars-de-combat/ )
  og du får noe sikkert skremmende.

  Jeg ville være departementet, jeg ville sette det øverst på handlelisten og jeg ville starte intens lobbyvirksomhet med India og Midtøsten

  Fin artikkel som vanlig.

  • Jeg har liten tvil om potensialet til BITD til å produsere effektivt utstyr, men fremfor alt mobilt og godt beskyttet, tilpasset ATs arbeidsdoktrine. Problemet her er fremfor alt politisk og budsjettmessig. Politisk, fordi å ta fatt på EMBT er på en viss måte å erkjenne at MGCS er et risikabelt program. Dette er også analysen som ble gjort av Rafale F5 + Neuron, som til sammen representerer mye mer enn en enkel midlertidig løsning. Budsjettmessig, fordi hvis vi sannsynligvis kan finansiere en stor del av utviklingen av EMBT ved å omdirigere MGCS-besparelsene knyttet til Italias ankomst, er det ingen kredittgrense i LPM som gjør det mulig å anskaffe det pansrede kjøretøyet i tilstrekkelig betydelig grad mengder for å rettferdiggjøre utviklingen. For Rafale F5, det er fortsatt rundt førti enheter som skal bestilles utover 2030. Men for EMBT har vi 0. Så å gå nedover denne banen betyr å returnere til LPM igjen...

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler