Den amerikanske hærens XM7 automatrifle og XM250 maskingevær vil gå i bruk i 2024

Allerede testet av en seksjon av den berømte 101. luftbårne divisjon, vil den amerikanske hærens nye infanterivåpen, XM7 angrepsriflen og XM250 maskingeværet begynne å utstyre enhetene til denne elitedivisjonen fra andre kvartal 2024.

Disse nye våpnene, deres 6,8 mm ammunisjon og den nye XM157 intelligente sikteoptikken som utstyrer dem, skal gjøre det mulig for amerikanske infanteristyrker å opprettholde fordelen mot potensielle motstandere, designet for å svare på observerte og forventede utviklinger i landstyrkenes engasjementbegrensninger.

XM7 angrepsriflen og XM250 maskingeværet vil gå i tjeneste i 2024 i den amerikanske hæren

Designet for å erstatte den ærverdige M1 Garand som utstyrte amerikanske infanterienheter under andre verdenskrig og Korea-krigen, og fremfor alt for å svare på ankomsten av den berømte sovjetiske AK-47 på slutten av 40-tallet, M16 automatriflen, og dens derivater som M14 og M4, representerte et veldig bemerkelsesverdig fremskritt i 1957.

Med sin 60 cm løp, og sin nye 5,56 mm ammunisjon, viste M16 seg faktisk mye mer presis utover 200 meter enn den sovjetiske angrepsriflen, takket være mindre rekyl og overlegne ballistiske egenskaper til ammunisjonen. Støttevåpnene på sin side forble trofaste til .30-kaliberet (uttrykt i tommer) på 7,62 mm, og ga en lengre rekkevidde, samt en mye større penetrasjons- og stoppkraft enn 5,56, 223 mm (eller .XNUMX-kaliberet) ).

Russisk hær AK-12 angrepsrifle
Den russiske hærens nye AK-12 bruker det samme kaliberet 5,45 mm som ble introdusert på begynnelsen av 70-tallet med AK-74 for å svare på 5,56 mm NATO

I løpet av årene ble observasjonen gjort av den amerikanske hæren utbredt i flertallet av væpnede styrker, som gradvis forlot sine .47 kaliber AK-3, FAL eller G30, for å vende seg til angrepsrifler med kaliber 5,56 mm NATO. Selv sovjetiske enheter forlot sine AK-70-er på midten av 47-tallet for AK-74 og dens 5,45 mm kaliber, synlig inspirert av NATO-kaliberet, mens engasjementer gradvis fant sted på lengre avstander.

Denne generaliseringen av kaliber førte til visse skadelige effekter, med utseendet til ballistisk beskyttelse kalibrert for å beskytte mot det, og engasjementer som fant sted på større avstander.

Det er nettopp for å svare på denne utviklingen at den amerikanske hæren i 2017 kunngjorde sin intensjon om å erstatte M4, men også dens 249 mm M5,56 lette maskingevær, med nye infanterivåpen som deler et nytt unikt kaliber. , en 6,8 mm ammunisjon, som del av NGSW-programmet for Next Generation Squad Weapon.

Fem år senere, etter en grundig testprosess, kontrakten for begge våpnene ble tildelt SIG Sauer USA, for levering av minst 107 000 XM7 angrepsrifler, samt 13 000 XM250 infanteri maskingevær. Selskapet Vortex Optic vant på sin side kontrakten for tilførsel av 250 000 sikteoptikk XM157 smartenheter, for et beløp på 2,7 milliarder dollar.

En ny 6.8 mm ammunisjon designet for å trenge gjennom ballistisk beskyttelse og utvide skyteområdet

Den nye 6.8 mm ammunisjonen som ble beholdt av den amerikanske hæren ble designet for å ha en penetrasjonskraft som er mye større enn den til 5,56 NATO. Dermed kunne denne ammunisjonen under tester ødelegge målsylindrene som ble brukt, der NATO-ammunisjonen bare skadet den, uten å lykkes med å passere gjennom den, enn si å ødelegge den.

XM7 automatgevær
Sig Sauers XM7 angrepsrifle vil gå i tjeneste i 2024 med den amerikanske hæren

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 håndvåpen | Forsvarsnyheter | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

3 Kommentarer

  1. Vi har her et slående bevis på inkompetansen til våre politiske ledere på alle nivåer... Våre militærstrateger og andre har visst lenge at amerikanerne hadde startet dette prosjektet, selv jeg, en vanlig borger, hadde visst det i minst for to år siden hadde jeg allerede kommentert dette på nettstedet ditt.
    Men eliten vår føler seg forpliktet til å slikke tyskernes støvler, vi lurer på hvorfor, ved å kjøpe et gammelt bånd som er mer enn tjue år gammelt for å erstatte Famas. Hva har vi gjort så seriøst for å gi oss selv slike gale kjepphester? Våre ingeniører og teknikere er like kapable, om ikke mer, til å finne en annen løsning enn den vi har valgt.Men Macron og hans lakei-slaver fra USA og Tyskland har fortsatt slått ned

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler