Sør-Koreas CVX hangarskipsprogram tar vann i 2024

Det sørkoreanske hangarskipet CVX-programmet har vært gjenstand for all medieoppmerksomhet i landet i nesten fem år. Men da Shin Won-sik, den sørkoreanske forsvarsministeren, presenterte landets militærprogram for 12-2024 den 2028. desember, ble finansieringen av dette programmet, ofte kritisert for dets kostnader og tvilsomme effektivitet, ikke detaljert der. Hvis det sørkoreanske forsvarsdepartementet bekrefter at det vil bli videreført, tyder alt i dag på at CVX-programmet er truet.

Hvis de siste fem årene har sett en rask utvikling av trusselen i Europa og Stillehavet, har Sør-Korea på sin side levd med den nordkoreanske atomtrusselen i nesten tjue år. Faktisk hadde ikke Seoul fritiden, slik tilfellet var med vestlige hovedsteder, til å nøle seg i luftspeilingen av fordelene ved fred, og i løpet av denne perioden utviklet en mektig og svært moderne væpnet styrke, så vel som en industri som, i dag, er blant de mest suksessrike på planeten.

KN 17 Antihsip hypersonisk missil Militær planlegging og planer | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

Det må erkjennes at utfordringen de sørkoreanske hærene står overfor er langt fra enkel. Ikke bare har Nord-Korea hatt atomvåpen siden 2006, men landet har også en tallmessig imponerende væpnet styrke, samt betydelige reserver av artillerivåpen, ballistiske missiler og raketter, som alle kan ramme den sørkoreanske hovedstaden.

Seoul er faktisk bare 70 kilometer fra den 238 km lange avgrensningslinjen som skiller den koreanske halvøya i to langs den 38. breddegraden. mens byen med 10 millioner innbyggere er hjemsted for 20 % av landets befolkning, samt alle disse sentrale administrasjonene og store selskapene.

Treaksedoktrinen i hjertet av sørkoreansk militærprogrammering 2024-2028

For å møte utfordringen og et stadig mer krigersk Nord-Korea, og til tross for atombeskyttelsen lovet av USA, har de sørkoreanske hærene designet en doktrine kalt "treakse-doktrinen". Dette er basert på en tre-trinns handling dersom sikkerheten om at et nordkoreansk angrep er forestående skulle oppnås av landets myndigheter.

De tre aksene representerer faktisk de tre stadiene i den sørkoreanske militærresponsen. For det første vil deteksjons- og forebyggende angrepskjeden utføre angrep for å ødelegge alle potensielle vektorer som er oppdaget, før de kan brukes. Den andre er avhengig av det koreanske luft- og missilforsvaret (KAMD), som er ansvarlig for å avskjære missiler og fly som slapp unna det forebyggende angrepet og ble skutt mot sør.

Sørkoreansk hangarskip CVX-program
Sør-Koreas CVX hangarskipsprogram tar vann i 2024 4

Den tredje og siste fasen, som er ment å være avgjørende, er ansvaret til Korea Massive Power Supply & Retaliation (KMPR), som må angripe og ødelegge alle hovedmål (kommandosenter, energi- og kommunikasjonsinfrastruktur, politisk beslutning ...). å halshugge det nordkoreanske regimet og dets hærer, og dermed potensielt avslutte konflikten.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO meta forsvar 114 Militær planlegging og planer | Forsvarsnyheter | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler