Den russiske marinen klarer ikke å fornye sin høysjøflåte

I 2015 gjorde Vladimir Putin moderniseringen av den russiske marinen til et prioritert mål for landets forsvarsinnsats. Tallrike programmer ble deretter kunngjort, fra Lider kjernefysiske ødeleggeren til Priboy helikopterskipet, inkludert 2230M Super Gorshkov tunge fregatter. Siden den gang har imidlertid de fleste av disse programmene for modernisering av den russiske høysjøflåten blitt utsatt, eller er rett og slett ikke lenger behandlet av Admiralitetets kommunikasjon, som konsentrerer sin innsats om produksjon av ubåter, sjømenn og lettere marineenheter. .

Faktum er at russiske verft i dag sliter med å produsere disse store overflateenhetene, noe som vil tillate den russiske marinen å opprettholde en effektiv høysjøflåte i fremtiden, mens skipene som utgjør den i dag, når kanoniske aldre.

I anledning seremonien organisert av den russiske nordflåtekommandoen for innføringen av den nye fregatten Admiral Golovko, tredje av Admiral Gorshkov-klassen og første enhet som har blitt designet for å implementere 3M22 Tzirkon hypersoniske missil, berømmet president Vladimir Putin Severnaya Verf-verftene som bygde skipet, og mer generelt hele russisk skipsbygging.

3M22 Tzirkon-missil Admiral Gorshkov
Fregattene av Admiral Gorshkov-klassen vil være i stand til å bære noen få 3M22 Tzirkon hypersoniske missiler i sine UKSK vertikale utskytningsramper, sammen med Onyx- og Kalibr-missilene.

I sin tale kunngjorde president Putin at dette verftet innen 2035 ville bygge en serie små og mellomstore overflateenheter, beregnet på å fornye den russiske overflateflåten, og at alle disse fregattene og korvettene, i likhet med admiral Golovko, være bevæpnet med det berømte Tzirkon hypersoniske missilet.

Imidlertid hvis Russisk ubåtkonstruksjon er dynamisk, og faktisk utgjør et reelt problem for NATOs mariner, er virkeligheten angående fornyelse av overflateflåten mye mindre lys enn den offisielle diskursen antyder.

En russisk høysjøflåte som fortsatt er imponerende, men på grensen til utbredt foreldelse

I dag forblir den russiske høysjøflåten i stor grad dannet av marineenheter som er arvet fra sovjettiden. Dermed ble enkelt hangarskipet Admiral Kuznetsov, i likhet med de to atomkrysserne Kirov, de to konvensjonelle krysserne Slava og de ti destroyerne av klassene Udaloy og Sovremenny, som utgjør den russiske marinens kampkorps på åpent hav, alle tatt opp til tjeneste mellom kl. 1985 og 1998.

De krever nå svært betydelige faser av vedlikehold og modernisering, og reduserer denne flåten med halvparten av arbeidsstyrken i gjennomsnitt, spesielt siden russiske verft har opplevd en rekke hendelser under disse intervensjonene, noen ganger med betydelig forlengede tidsfrister.

Destroyer udaloy
Destroyere av Udaloy-klassen utgjør i dag ryggraden i den russiske høysjøflåten. Disse skipene gikk i tjeneste mellom 1985 og 1992, og har fortsatt ingen utpekt etterfølger.

Det er vanlig på dette området at moderniseringsarbeidet til disse store marineavdelingene er spredt over flere år, slik tilfellet er med atomkrysseren Admiral Nakhimov, moderniseringen av denne begynte i 2015, mens skipet først forventes å bli med i tjenesten i 2024.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame.

Meta-Defense feirer 5-årsjubileum!

LOGO metaforsvar 114 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | Forsvarskontrakter og anbudsutlysninger

- 20% på ditt Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Inntil Kun 21. mai !

Tilbudet gjelder fra 10. til 21. mai for online-abonnement på et nytt Classic eller Premium, års- eller ukentlig abonnement på Meta-Defense-nettstedet.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler