Drone Wingmen, hypersoniske missiler: de amerikanske hærene forbereder seg fra 2024 for den strategiske fristen 2027

De amerikanske hærene har i tre år vært engasjert i en dyp og rask transformasjon for å være klare til å ta opp den kinesiske utfordringen, med start i 2027, en dato der det er økende konsensus om starten på en for høy periode. risiko angående en mulig kinesisk-amerikansk konfrontasjon i Stillehavet.

For å svare på denne utfordringen vil to nøkkelprogrammer bli lansert i 2024: VENOM-programmet for å tilegne seg ferdigheter i å implementere US Air Force kampdroner, og testing av CSP hypersoniske missiler ombord på destroyeren USS Zumwalt, for den amerikanske marinen.

Den strategiske fristen 2027 er kjernen i planleggingen av de amerikanske... og kinesiske hærene

Nevnt for første gang i mars 2021 av admiral Phil Davidson, daværende sjef for amerikanske styrker utplassert i Stillehavet, har den strategiske fristen i 2027, angående den sannsynlige datoen for kinesisk militæraksjon mot Taiwan, siden gitt opphav til en rekke debatter.

Kinesiske hærer PLA Type 075
Den kinesiske marinen øker amfibiske øvelser i stor skala for å forberede seg på et mulig angrep på Taiwan, eller i det minste for å la en slik trussel utgjøre.

Som ofte er det minst like mange analyser som forklarer at denne datoen er usannsynlig som det er analyser som går i retning av admiral Davidson. Siden denne kunngjøringen virker det imidlertid åpenbart at amerikansk militær planlegging har utviklet seg til å kunne svare riktig, i det minste, mye mer effektivt enn det burde vært i stand til å gjøre det, i henhold til den tidligere planleggingen.

Denne fristen vurderes nå desto mer alvorlig av Pentagon, ettersom kinesiske myndigheter selv har erkjent at de tar sikte på å nå en viktig operasjonell milepæl innen 2027, slik at den i planleggingen kan pålegge dem i tilfelle en lokal konflikt , med teknologisk avansert utstyr tilgjengelig i store mengder, og servert av soldater trent i moderne doktriner.

De siste årene har det således blitt annonsert utallige militære programmer over Atlanterhavet på spesielt korte tidsplaner. Dette er spesielt tilfelle M10 Booker lett tank og det nye programmet for M1E3 kampvogn av den amerikanske hæren. Den første ble utviklet over en spesielt kort tidsplan på bare fem år, og den andre forventes å gå i bruk innen slutten av tiåret.

I begge tilfeller er dette frister som ikke er relatert til tidligere amerikanske hærprogrammer, som strakte seg over mer enn et tiår, noen ganger to, med ofte skuffende resultater, når de ikke bare ble forlatt.

US Armies M10 Booker
Den amerikanske hærens M10 Booker lette tankprogram ble utviklet på knapt fem år, en rekord tatt i betraktning de mange tidkrevende og usedvanlig dyre programmene som er utført av hæren de siste tre tiårene.

US Air Force er også involvert i flere programmer med spesielt korte tidsfrister, det mest eksemplariske er Next Generation Air Dominance-programmet, eller NGAD, et 6. generasjons jagerfly beregnet på å erstatte F-22 Raptor, som må settes i drift før 2030.

Andre større programmer er tilpasset, som f.eks KC-Y-programmet for å erstatte KC-135 tankfly, redusert til bare 75 fly og vende seg, uten konkurranse, til KC-46A i KC-X-programmet, for å frigjøre studiepoeng og tidsfrister for KC-Z-programmet, som skal designe en ny generasjon tankskip, tilpasset kravene til stillehavsteatret og fremtidens luftkrig.

Den amerikanske marinen har på sin side lansert et stort program med fregatter, Constellation-klassen, for å øke massen, og planlegger åbringe produksjonen til fire skip per år i årene som kommer, mens produksjonen av Arleigh Burke Flight III destroyere også må akselerere utover to skip per år, nettopp for å møte den kinesiske utfordringen.

Fregatt i konstellasjonsklassen
Den amerikanske marinen ønsker å lansere byggingen av fregatter i Constellation-klassen i et andre verft, for å oppnå fire nye skip per år.

Samtidig, produksjon av atomangrep ubåter av Virginia-klassen, må nå 2 skip per år, og til og med 2,3 for å ta hensyn til de 3 til 5 skipene som vil bli solgt til Australia under SSN-AUKUS-programmet.

Som vi kan se, har de amerikanske hærene forvandlet planleggingen sin dypt de siste årene, nettopp for å svare på den kinesiske trusselen, og spesielt for å forbli tilstrekkelig avskrekkende og i stand til å svare i tilfelle konflikt, fra 2027.

2027-fristen også i hjertet av den kinesiske hærens planlegging

Faktum er at de siste årene har det kinesiske teknologiske og industrielle tempoet akselerert betraktelig, spesielt med hensyn til midlene som sannsynligvis vil vise seg å være avgjørende for en blokade, eller til og med amfibisk aksjon mot og rundt Taiwan.

Slik har produksjonen av moderne J-20, J-16 og J-15 jagerfly økt betydelig de siste årene, trolig nå over terskelen på 100 nye fly hvert år.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarets forskning og utvikling | Forsvarsanalyse | Hypersoniske våpen og missiler

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler