Den tyrkiske marinen vil motta et andre hangarskip, det...

Året 2024 har en pangstart for den tyrkiske marinen. Det har faktisk nettopp blitt bekreftet byggingen av et andre hangarskip, etter TCG Anadolu, under et møte i eksekutivkomiteen for den tyrkiske forsvarsindustrien, ledet av presidenten Erdogan selv, som ble holdt i Istanbul 3. januar .

Med denne kunngjøringen, og byggingen av fire nye fregatter i Istanbul-klassen, nye landings- og minekrigsskip, vil den tyrkiske marinen være nær ved å ha en høysjøflåte og en dominerende posisjon i Egeerhavet og Svartehavet, mens det tyrkiske militæret marineindustrien vil komme innenfor slående avstand til strategisk autonomi.

En utviklet og forsterket versjon av TCG Anadolu hangarskip

Det ble annonsert for lenge siden, det er nå bekreftet. Assault hangarskipet TCG Anadolu, det første skipet av denne typen i den tyrkiske marinen, bygget av Tershanesi-verftene ved hjelp av spanske Navantia, og som ble tatt i bruk i 2023, vil derfor ha et søsterskip.

Den tyrkiske marinen Anadolu TCG
TCG Anadolu for å implementere Kizilelma fastvingede droner. Det er fortsatt uklart hvordan dronene er gjenfunnet om bord på skipet.

Faktisk har eksekutivkomiteen for den tyrkiske forsvarsindustrien gitt sin godkjenning for bygging av et annet skip av denne typen, som vil være nær Anadolu, uten å være identisk. Det nye skipet, som trolig også vil bli bygget med støtte fra Navantia som har forhandlet temaet med Ankara i flere måneder, må ifølge den tyrkiske pressemeldingen være mer allsidig og mer effektiv enn den første.

Kampdroner, helikoptre og muligens lette jagerfly ombord på tyrkiske hangarskip

Vi kan anta, tatt i betraktning utviklingen nevnt de siste månedene angående TCG Trakya (Thrakia), dåpsnavnet som ble kunngjort for dette andre hangarskipet, at det vil være naturlig utstyrt med arresterende tråder for å implementere, pluss helikoptre og lette droner som vil bevæpne Anadolu, tunge kampdroner som Kizilelma eller fastvingede fly, spesielt Hürjet trenings- og angrepsfly.

Det er også mulig at det nye skipet, som kun omtales som et hangarskip eller hangarskip, ikke vil være utstyrt, som Anadolu, med en flåte for å fungere som et helikopterskip. Det ville dermed være fullt orientert mot funksjonen til lett hangarskip.

Vi kan endelig være sikre på at navaliseringen av TAI KAAN-jagerflyet, fra TFX-programmet, også vil bli vurdert som et alternativ av det riggede admiralitetet. Spesielt siden med sine to F110 turbojetfly som hver leverer 110 Kn skyvekraft, vil flyet ha et utmerket skyvekraft-vektforhold, selv ved full last, slik at det uten den minste tvil kan bruke en Skijump.

På den annen side, som de sørkoreanske ingeniørene opplever i dag angående navaliseringen av KF-21 Boramae, er det en spesielt vanskelig transformasjon, spesielt når flyet i utgangspunktet ikke var designet for dette, noe som sjelden har materialisert seg på operativt nivå.

TAI Kaan
Den tyrkiske marinen kan være interessert i en navalisert versjon av TAI Kaan, selv om navaliseringen av et fly som ikke er designet for dette sjelden gir overbevisende resultater.

Vi kan dessuten ikke utelukke muligheten for å se Ankara gå til en ekstern løsning for å trene jagerflyet ombord på hangarskipet, i USA hvis forholdet til Washington normaliseres, men også i Russland og spesielt i Kina, som med fremtiden J-35, ville overraskende godt erstatte F-35B-ene i utgangspunktet for å bevæpne disse skipene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 hangarskip | Forsvarsnyheter | Militær marinekonstruksjon

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler