Kan den nye russiske 2S35 Koalitsiya-SV selvgående pistolen nøytralisere den vestlige artillerifordelen?

Den nye 2S35 Koalitsiya-sv selvgående pistolen ble tatt i bruk for noen uker siden i de russiske hærene, og har allerede sluttet seg til operasjonsteatret i Ukraina. Utstyrt med stor mobilitet, høy skuddhastighet og betydelig rekkevidde, har den ingenting å misunne de beste europeiske systemene som i dag lar ukrainerne kompensere for den ubalanserte maktbalansen mellom de to hærene.

Hva kjennetegner dette systemet, dets styrker, men også dets svakheter og begrensninger, og hvordan kunne dets ankomst til Ukraina påvirke krigens gang?

Hvis russisk artilleri imponerer med sin ildkraft, og spesielt med sin tetthet, har 2S3 Akatsiya og 2S19 Msta-s selvgående kanoner i Ukraina, brukt av både russiske og ukrainske styrker, tydelig demonstrert deres ytelse. , dårligere enn vestlige systemer. , spesielt de mest moderne som den tyske PZH-2000, den svenske Archer og den franske Caesar.

Men ankomsten av nye russiske systemer, 2S43 Malva montert pistol på den ene siden, og spesielt 2S35 Koalitsiya-sv sporet selvgående pistol, på den andre, og ny ammunisjon med veiledet og ekstra rekkevidde, kan godt destabilisere dette forholdet. av artilleristyrken i Ukraina, mens hærene i Kiev delvis stoler på den operative merverdien som tilbys av vestlige systemer, for å inneholde den numeriske og logistiske overlegenheten til de russiske hærene.

2S3 Akatsiya, 2S19 Msta-s: Russisk artilleri i dag er fortsatt avhengig av sovjetiske systemer

På slutten av 80-tallet var sovjetisk selvgående artilleri nesten på nivå med NATO. Faktisk sporet 2S3 Akatsiya selvgående kanoner og de (den gang) nye 2S19 Msta-ene, bevæpnet med 152 mm rør på 29 til 47 kaliber, viste rekkevidder, skuddhastigheter og presisjon nær de amerikanske M-109s. , britiske AS-90 og franske AUF-1.

Den 2S3 Akatsiya selvgående pistolen var spydspissen for russisk mobilt artilleri i mer enn 30 år.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Artilleri | Forsvarsnyheter | Russisk-ukrainsk konflikt

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

  1. Det er noe som absolutt ikke tas opp i denne artikkelen, og som også vil ha en tendens til å tydeliggjøre bildet for ukrainerne. Er dette kjøretøyet det det er annonsert for å være? Det er fortsatt mulig å tvile på det, Russland har allerede brukt det avgjørende våpenet ved flere anledninger i denne krigen: BMP Terminator viste seg å være like middelmådig som den var underbemannet, akkurat som T14 Armata hvis imponerende ytelse på papiret gjenstår å demonstrere og som aldri har gått inn i den aktive produksjonsfasen, eller SU 57 som skal være snikende og uoppdagelige, men som aldri nærmer seg frontlinjen i frykt for å bli skutt ned av en S-300 som er mer enn 40 år gammel...

  2. De 2 radarflisene som er installert på hver side av røret er interessante fordi de skal gjøre det mulig å forbedre presisjonen til skuddene veldig raskt, selv med ustyrte granater, og dermed utnytte ildhastigheten til stykket, kapasiteten til å oppdage fiendtlig artilleriild og til slutt muligheten til å oppdage droner eller missiler. Forbedring for å tilpasse seg Caesar

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler