Eksport av Eurofighters Typhoon til Saudi-Arabia snart godkjent av Tyskland

Gjennom stemmen til utenriksminister Annalena Baerbock sa Berlin at de var klare til å oppheve embargoen mot salg av Eurofighter-jagerfly Typhoon, i anledning hans besøk til Israel 7. januar. Begravet Jamal Khashoggi-saken, for tyske myndigheter er det et spørsmål om å fremme den "positive rollen" som Riyadh har spilt i konflikten mellom Hamas og Israel. Denne kunngjøringen baner vei for gjennomføring av opsjonen for 48 Eurofighter jagerfly Typhoon løftet i 2018 for de saudiske luftstyrkene, og blokkert siden da av Tyskland.

Etter attentatet på den saudiske journalisten Jamal Khashoggi, og tiltalen mot kongedømmets etterretningstjenester i denne elendige affæren, Berlin hadde alltid nektet å levere de nødvendige delene og delene av enhetene til bygging av 48 Eurofighter jagerfly Typhoon bestilt av Riyadh noen måneder tidligere, ved å oppheve opsjonen knyttet til bestillingen av de første 72 flyene levert mellom 2009 og 2016.

Men mens eksportmulighetene har en tendens til å bli redusert for det europeiske jagerflyet, spesielt i møte med konkurransen fra den amerikanske F-35 og Rafale fransk, og at de nasjonale ordrene til de 4 medlemmene av Eurofighter Consortium (Tyskland, Spania, Italia og Storbritannia), har dette alternativet de siste månedene fått en kritisk dimensjon for å gjøre det mulig å opprettholde samlebåndet til fly, utover 2028.

Euro Fighter Typhoon Arabie Saoudite
Det saudiske luftvåpenet bestilte 72 Eurofighter Block II-er i 2009.

Fra da av økte Berlins partnere, ledet av London og Madrid, presset på Berlin for å få Tyskland til å myke opp sine posisjoner i denne saken. Det ser ut til at den saudiske holdningen i den israelsk-palestinske konflikten siden angrepet 7. oktober har gitt tyske myndigheter en perfekt mulighet til å svare positivt på kravene fra sine europeiske partnere.

Mot utførelse av den kontraktsmessige opsjonen for 48 Eurofighters Typhoon tillegg fra Saudi-Arabia

Faktisk, mens du besøkte Israel, den tyske utenriksministeren kunngjorde at landet hennes ikke lenger ville motsette seg salg av europeiske jagerfly til Riyadh, nettopp for å svare på de saudiarabiske myndighetenes forsonende og målte stilling i sammenheng med denne konflikten.

Dette er på en måte en uventet mulighet til å la Berlin endre holdning. Faktisk, et skritt tilbake, rent og enkelt, i dette spørsmålet, ville absolutt blitt tolket av den tyske opinionen som et tegn på svakhet på den internasjonale scenen.

Der er det derimot et spørsmål om å endre oppfatningen av regional geopolitikk, og den germanske responsen, i et perfekt eksempel på doktrinen om tysk Real Politick, som sikkert vil bli mye bedre akseptert av tyskerne selv.

Typhoon espagne
Med Alcyon I og II-programmene har Spania bestilt 43 nye Eurofightere Typhoon de siste to årene.

Etter å ha blitt offisielt åpnet av Annalena Baerbock, er det nå ikke lenger noen hindring, bortsett fra validering fra Forbundsdagen, for at Eurofighter godtar den saudiarabiske opsjonen, og salget av de 48 berørte flyene, ettersom de kontraktsmessige og tekniske bestemmelsene er forhandlet fram. i lang tid mellom de to partene.

En avgjørelse som Eurofighter og dets industrielle partnere har ventet spent på

Dette vil være en stor lettelse for Eurofighter-konsortiet, og for dets store aktører som britiske BAe, italienske Leonardo og den tysklente europeiske Airbus DS, som så 2028-fristen nærme seg med bekymring og utmattelse av bestillinger fra medlemmene. , i dette tilfellet, den tyske og spanske ordren, som vil være den siste.

Faktisk var disse produsentene, alle involvert i de to store europeiske nye generasjons kampflyprogrammene FCAS (Tyskland og Spania) og GCAP (Storbritannia og Italia), spesielt bekymret for perioden mellom slutten av produksjonslinjen Typhoon, og starten på industriell bygging av NGF (FCAS) og Tempest (GCAP), sannsynligvis mellom 2033 og 2036, avhengig av programmene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Jagerfly | Forsvarsnyheter | Tyskland

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler