Ved å oppfordre den franske forsvarsindustrien til å ta mer risiko, går Sébastien Lecornu bare halvveis.

Drevet av internasjonal kontekst og noe stjerneutstyr som le Rafale, Caesar og Scorpene, er den franske forsvarsindustrien i dag solid posisjonert på det andre trinnet på den internasjonale pallen for eksportører av globalt forsvarsutstyr, med en ordreportefølje som har blitt verdsatt av 27 milliarder euro bare i 2022.

Men fremveksten av nye aktører, og den raske omorganiseringen av dette globale markedet, truer nå denne industrien, og gjennom dem, den franske strategiske autonomien. For å svare oppfordret ministeren for de væpnede styrker, Sébastien Lecornu, industrimennene i det franske BITD til å gå tilbake til risikotaking, uten at departementet selv har startet sin egen metamorfose for å gjøre dette mulig.

Store franske grupper har dermed vært i stand til å etablere seg i flere nøkkelmarkeder, og fortsetter å beholde lojaliteten til visse langvarige store partnere som Egypt, India, Hellas og De forente arabiske emirater, samtidig som de har markert seg under store konkurranser i Indonesia, i Kroatia eller Polen.

Men over samme tidsperiode har andre aktører opplevd betydelig vekst. I Europa har Tyskland, Italia og Storbritannia allerede annonsert rekordår på dette området i 2022 og 2023. De store aktørene, USA og Russland, fortsetter med kraft å holde sine markeder tradisjonelle og forberede deres retur til andre, mens Kina gjør fremgang mer og mer rask.

Fremveksten av en ny trussel for fremtiden til den franske forsvarsindustrien

Hovedårsaken til bekymring for Paris er imidlertid verken Washington, Moskva eller Berlin, London eller Beijing, men den voldsomme fremgangen registrert de siste årene av tre aktører som fortsatt dukket opp for bare fem år siden, og som er nå påtvinge seg så langt som til Europa og NATO: Sør-Korea, Tyrkia og Israel.

K2 Sør-Korea
Den sørkoreanske K2-tanken er i dag den mest eksporterte kamptanken i 2022, og lover å seire i en rekke konkurranser i årene som kommer.

Ikke bare har forsvarsindustrien i disse landene klart å posisjonere seg i visse nisjemarkeder på den internasjonale scenen, men alle tre har engasjert seg i en enorm industriell innsats i stor grad støttet av deres respektive stater.

Faktisk fortsetter katalogene deres å utvide, og tråkker nå på markeder der europeere, amerikanere og russere tradisjonelt var hegemoniske, som jagerfly, angrepshelikoptre, tunge stridsvogner og til og med ubåter.

Enda verre er de engasjert i et mye mer vedvarende industri- og generasjonstempo enn i Europa, noe som lar dem utvikle spesifikke industrielle ferdigheter som europeere, og til og med amerikanere og russere, har vært trege til å gripe inn på, som i tilfellet med droner som lurer. ammunisjon eller aktive beskyttelsessystemer.

Det er derfor ingen tvil om at ankomsten av disse nye aktørene, men også den amerikanske reposisjoneringen i visse markeder, for eksempel innen pansrede kjøretøyer eller fregatter, den forventede returen av den russiske forsvarsindustrien beriket med den ukrainske erfaringen, fremveksten av Kinesisk makt, og fremveksten av visse land, som Egypt, Brasil eller India, vil endre det internasjonale våpenmarkedet dypt i årene som kommer.

Forsvarsminister Sébastien Lecornu oppfordrer produsentene til å ta mer risiko

Temaet blir tatt svært alvorlig av forsvarsministeren Sébastien Lecornu. La oss minne om at våpeneksport representerer en mer enn bemerkelsesverdig komponent for fransk utenrikshandel.

Rafale Neuron
LPM 2024-2030 lanserte flere nøkkelprogrammer for fransk eksport i årene som kommer, som f.eks. Rafale F5 og dens kampdrone.

Fremfor alt er denne eksporten essensiell for balansen innenfor Defence Industrial and Technological Base, eller BITD, for å sette den i stand til å utvikle og produsere alt forsvarsutstyret som kreves av hærene.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Defense industristoff BITD | Forsvarsanalyse | Forsvarets budsjetter og forsvarsinnsats

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler