Den amerikanske marinen ville være i samme situasjon som i 1930, ifølge admiral Franchetti, dens nye stabssjef

Etter en lang blokkering i kongressen uten tilknytning til den amerikanske marinen, ble admiral Lisa Franchetti 2. november 2023 utnevnt til Chief of Naval Operations, eller CNO i henhold til det etablerte engelske akronymet, og ble dermed den første kvinnelige stabssjefen for en amerikansk hær.

Hun avla ed samme dag. Den amerikanske marinen kunne faktisk ikke lenger vente, etter å ha vært i en svært vanskelig situasjon i flere år, spesielt med hensyn til utviklingen av overflateflåten, etter flere programmer så dyre som de var ineffektive, og åpenbar ustabilitet i programmeringen .

Det er nettopp dette emnet admiral Franchetti engasjerte seg i en slående sammenligning, spesielt i USA, i anledning den årlige konferansen til Navy Surface Association, for noen dager siden i Virginia. I følge den amerikanske generaloffiseren vil situasjonen som den amerikanske marinens overflateflåte befinner seg i i dag være sammenlignbar med den som var på begynnelsen av 30-tallet...

Den amerikanske marinen kom ut av den store depresjonen

Det er sant at det er mange sammenligningspunkter med denne perioden som tillot Pearl Harbor, Stillehavskrigen og, i mindre grad, som gjorde slaget ved Atlanterhavet så vanskelig.

USS Enterprise CV6
Hvis 95 % av marineenhetene som var engasjert i andre verdenskrig ble designet eller bygget på 30-tallet, er USS Enterprise (CV-6), med Ranger (CV-4), de eneste to amerikanske hangarskipene som har gått gjennom konflikten på begge sider. De fire andre ble senket i kamp.

Da den kom ut av den store depresjonen i 1929, var den amerikanske flåten, og mer spesielt overflateflåten, mye mindre effektiv enn den hadde vært før, spesielt under første verdenskrig. Tre samtidige faktorer skapte denne situasjonen.

For det første økte gjennomsnittsalderen på flåten raskt på grunn av manglende investeringer i skipsfornyelse, mens budsjettinntektene hadde sunket betydelig på grunn av antikrigsbevegelsen etter første verdenskrig og den økonomiske krisen i 1929, som påvirket sterkt landets økonomi med et BNP som steg fra 147 milliarder dollar i 1929 til 115 milliarder dollar i 1932, og effektene av budsjettfangsten av Roosevelts New Deal, som ikke var orientert mot forsvarsindustrien.

Samtidig hadde den keiserlige japanske marinen opplevd rask vekst i samme periode, slik at den kunne overgå, i antall skip, men også i tilgjengelige operative evner, den amerikanske marinen fra 1938.

Men innsatsen som ble gjort i løpet av 30-årene for å fornye den amerikanske marineflåten, fra design til utviklingen av industrielle verktøy, gjorde det mulig å produsere 95 % av de amerikanske marineenhetene som deltok i den andre krigens verden, og som fortsatte å seile. lenge etter denne.

En negativ balanse av fregatter, destroyere og kryssere i flere år

Likhetene med dagens situasjon er åpenbare, selv om noen store forskjeller kan identifiseres. Som på 30-tallet, eldes den amerikanske flåten, spesielt dens overflatestridende flåte, mens en betydelig del av den snart vil nå aldersgrensen og må tas ut av tjeneste.

US Navy Ticonderoga klasse
I 2022 ba den amerikanske marinen om å trekke de 17 krysserne i Ticonderoga-klassen som fortsatt var i drift innen 2027. Samtidig vil bare åtte ødeleggere av Arleigh Burke-klassen bli levert til den, og 3 fregatter av konstellasjonsklassen.

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Flotte de surface | Analyses Défense | Budgets des armées et effort de Défense

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler