Donald Trumps fremgang i meningsmålingene øker bekymringen i Europa

Donald Trump fremstår mer enn noen gang som den ubestridte favoritten til de republikanske primærvalgene som starter 15. januar med delstaten Iowa, til tross for rettslige handlinger som hindrer forretningsmannens retur til toppen av Grand Old Party.

Samtidig, i hypotesen om en seier for Trump angående den republikanske nominasjonen, ser meningsmålingene ut til å snu, på en begrenset, men betydelig måte, til fordel for ham mot Joe Biden, for å bli (eller forbli) den neste leietaker av det hvite hus.

I lang tid var denne muligheten utelukket, eller i det minste ignorert, av europeiske ledere, spesielt for NATOs medlemsland hvis forsvar hovedsakelig er avhengig av amerikansk militær støtte.

Allerede i 2020 erklærte Donald Trump at NATO var død, ifølge Thierry Breton

mens perspektivet kommer tydeligere og tydeligere frem gjennom meningsmålingene, bekymringer dukker opp på begge sider av Atlanterhavet, spesielt angående Trumps annonserte ønske om å sette USA ut av alliansen, og til og med å trekke seg fra det.

Thierry Breton
EU-kommissæren illustrerte behovene for det nye europeiske forsvarsindustrielle investeringsfondet, med en anekdote om et møte mellom Donald Trump og Ursula von der Leyen i 2020.

Denne 9. januar, EU-kommissæren, Thierry Breton fortalte en anekdote om dette emnet fra 2020, da Trump fortsatt var president, om et møte med Ursula von der Leyen, EUs president.

På spørsmål om USAs holdning til et mulig angrep mot europeiske NATO-medlemsland, var den amerikanske presidenten spesielt direkte. "Du må forstå at hvis Europa blir angrepet, vil vi aldri komme for å hjelpe og støtte deg," svarte han direkte til den europeiske presidenten.

"NATO er død, og vi vil forlate, vi vil forlate NATO," la han til, mens han refererte til den antatte tyske gjelden til USA på 400 milliarder dollar, for amerikansk forsvarsinnsats som er gjort for å beskytte Tyskland siden 1949. Thierry Breton sa ikke detaljer. svaret fra presidenten for EU, selv om man lett kan forestille seg sjokket slike ytringer kunne ha forårsaket.

EU-kommissæren fortalte om denne anekdoten mens han presenterte et nytt europeisk initiativ, rettet mot å styrke den strategiske autonomien til det gamle kontinentet, et europeisk forsvarsinvesteringsfond med 100 milliarder euro, ment å støtte investeringer for å øke forsvarsindustriproduksjonen i EU.

Europeere prøver å reagere på en mulig retur av Donald Trump til Det hvite hus

Thierry Bretons digresjon er symptomatisk for økende bekymring, i Brussel, men også i flere europeiske hovedsteder, omden fremtidige amerikanske internasjonale politikken dersom Donald Trump skulle vinne valget denne slutten av året.

Donald Trump og Jim Mattis
Forsvarsminister Jim Mattis overvåket i stor grad Donald Trumps mulige utskeielser under den første delen av hans mandat.

Og kunngjøringen av det nye forsvarsindustrielle investeringsfondet er en del av en rekke tiltak som er satt i gang, eller annonsert, de siste ukene, nettopp for å forsøke å begrense en slik katastrofe.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære allianser | Forsvarsnyheter | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler