Hva blir konsekvensene av amerikanske og britiske angrep mot Jemen?

Amerikanske og britiske væpnede styrker, støttet av skip fra Australia, Bahrain, Canada og Nederland, gjennomførte en rekke angrep 12. januar mot Houthi militære installasjoner i Jemen, identifisert som å ha en kobling til de mange angrepene fra droner og missiler skutt opp av Houthi-opprørerne fra det vestlige Jemen, mot skip som passerer Rødehavet.

Amerikanske og britiske angrep mot militære områder i Houthi

I følge en pressemelding utstedt av forsvarsministeren, Lloyd Austin, fortsatt innlagt på sykehus, de amerikanske og britiske streikene utført 12. januar målrettede ballistiske og kryssermissilplasser, samt droneoppskytningssteder, men også kystradarinstallasjoner og luftdeteksjonsmidler (forstå flybasene som disse midlene opererer fra).

Amerikaner slår Arleigh Burke BGM 109 Tomahawk
Amerikanske Arleigh Burke-klasse destroyere bærer oftest 24 BGM-109 Tomahawk kryssermissiler.

Houthi-pressemeldingene, og vitnesbyrd samlet inn av de forskjellige pressebyråene, rapporterer faktisk om tallrike eksplosjoner som kommer fra militærbasen ved siden av Sanaa-flyplassen, så vel som mot marinebasen Hodeidah og forskjellige militære steder i Hajjah-regionen, som grenser til Rødehavet. Havet og den saudiske grensen nordvest i landet.

For USAs president Joe Biden, som beordret disse angrepene, var dette et svar på de mange angrepene som ble utført de siste ukene av Houthi-styrker mot militære og sivile fartøyer som seilte i Rødehavet og nær Adenbukta. klar beskjed til Houthi-regjeringen, men også til iranerne som støtter dem, og som er direkte implisert av den amerikanske utøvende makten.

Koalisjonsskip som cruiser i dette området for å beskytte sivil sjøtrafikk har faktisk registrert 27 angrep utført av droner, kryssermissiler så vel som anti-skip ballistiske missiler, mot skip i dette området, inkludert fartøyer fra den amerikanske marinen, den kongelige Marinen eller den franske nasjonale marinen.

Som man kunne forvente, ga dette svaret, fordi det kun er et svar etter flere provokasjoner, mot de militære Houthi-installasjonene, umiddelbart opphav til voldelige reaksjoner og fordømmelser fra regjeringen, houthiene, men også fra Iran.

Fregatt Languedoc
Den franske fregatten Languedoc fanget også opp flere Houthi-missiler og droner som ble skutt opp mot den, eller mot sivile skip, men deltok ikke i de amerikanske og britiske angrepene 12. januar.

Russland på sin side ba umiddelbart om et møte i FNs sikkerhetsråd. Saudiarabiske myndigheter har på sin side oppfordret til nedtrapping og tilbakeholdenhet, mens Egypt, selv om de er sterkt påvirket av reduksjonen i sjøtrafikken i Rødehavet, og derfor på Suez-kanalen, foreløpig har holdt seg stille.

Houthi-provokasjoner i Rødehavet, men til hvilket formål?

Det er ingen tvil om at disse gjentatte angrepene på handels- og militærskip i Rødehavet, utført av de væpnede Houthi-styrkene fra den jemenittiske kysten, var ment å fremprovosere en slik reaksjon fra USA og dets allierte. At de grep inn er derfor på ingen måte en overraskelse, verken for eksterne observatører eller for Houthi-myndighetene og deres støttespillere i Teheran.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forebyggende Strikes | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler