Den amerikanske marineindustrien vil gjennomgå en større gjennomgang for å møte utfordringene fremover

Carlos Del Toro, sekretær for marinen, kunngjorde at han har lansert en omfattende gjennomgang av den amerikanske marineindustrien for å møte de ulike utfordringene den amerikanske marinen står overfor i dag. Selv om de må øke produksjonen av overflateskip og ubåter, er amerikanske verft foreløpig ikke i stand til å oppfylle planlagte leveringsplaner.

Den amerikanske marinen var, og er fortsatt i dag, den mektigste marinestyrken på planeten, og stilte med halvparten av flåten av atomangrepsubåter, store aero-amfibiske angrepsskip og 93 % av planetens kjernefysiske hangarskip.

Luftvåpenet er så viktig at det rangerer 3. i verden når det gjelder kampfly, bak US Air Force og People's Liberation Army, men foran Russland eller India.

De tre utfordringene den amerikanske marinen står overfor i dag og i årene som kommer

Imidlertid er det utvilsomt en bølge av bekymring, om ikke panikk, i Pentagon, angående fremtiden til denne marineoverlegenheten som er avgjørende for å etablere USAs posisjon på verdens geopolitiske scene. Fordi den amerikanske marinen i dag står overfor tre samtidige utfordringer som den sliter med å møte.

US Navy F-35C
US Navy har i dag det tredje største luftvåpenet i verden, bak US Air Force og People's Liberation Army.

Den raske fremveksten av den kinesiske marinen og dens militære marineindustri

Den første av disse har blitt identifisert siden midten av 2010-tallet, med den meget raske økningen i makten til den kinesiske marinen, men også det industrielle verktøyet som produserer skip, ubåter og fly i et svært vedvarende tempo for PLA.

På bare noen få år har de tre kinesiske flåtene i nord, øst og sør tatt opp et stort antall skip i drift, slik at de siden 2020 kan overgå den amerikanske marinen når det gjelder antall skrog, om ikke ennå tonnasje og operative kapasiteter.

Enda i nyere tid har verft vist at de nå vet hvordan de skal produsere kampskip på linje med de fra den amerikanske marinen, slik som Type 055 tunge destroyere mot Arleigh Burke destroyere, eller LHD Type 075 mot America-klassen.

Hvis det gjenstår fremskritt innen atomdrevne hangarskip og ubåter med Type 003 Fujian eller Type 095, tyder nå alt på at den kinesiske marinen vil veldig snart være i stand til å konkurrere med den amerikanske marinen på det teknologiske feltet.

Type 055
De kinesiske Type 055 Heavy Destroyers er teknologisk på nivå med den amerikanske marinens Arleigh Burke destroyere.

Økningen i makten til den kinesiske marinen, men også dens marineluftfart, luftvåpenet og marineinfanteriet, er desto mer bekymringsfullt for den amerikanske marinen, ettersom Beijing fortsetter å skjerpe sin diskurs og øke sine maktdemonstrasjoner rundt Taiwan.

Imidlertid, hvis PLA skulle angripe den autonome øya, eller mer sannsynlig, innføre en marine- og luftblokade på den, er det sannsynlig at den amerikanske marinen vil måtte gripe inn, og potensielt konfrontere den, det er mer i en ugunstig strategisk strategi. plan siden det er veldig nær den kinesiske kysten.

Multipliseringen av hot spots på planeten og spredningen av tilgjengelige amerikanske marinestyrker

Til denne utfordringen kommer en andre, og den er også betydelig. Faktisk er Taiwan langt fra det eneste hot spot som den amerikanske marinen må gripe inn på i dag. Den har faktisk måttet øke sin tilstedeværelse i Middelhavet for å støtte sin israelske allierte, i Midtøsten som står overfor den iranske og houthi-trusselen, samt rundt den koreanske halvøya, mens regimet til Kim Jong Un, flere trusler og provokasjoner mot sin nabo.

Når det gjelder krigen i Ukraina og den økende spenningen mellom NATO og Russland, tvinger den den amerikanske marinen til å skjerpe sin holdning i Nord-Atlanteren og i Arktis, for å inneholde Moskvas kraftige ubåtflåte.

Den amerikanske marinen angriper Jemen
Den amerikanske marinen må gripe inn i flere teatre samtidig, som her i Midtøsten, for å slå ned Houthi-installasjoner som angriper skip som seiler i Rødehavet.

Derfor, mens den kinesiske trusselen alene krever nesten alle midler tilgjengelig for den amerikanske marinen, for å sikre en status quo som forhindrer eskalering eller enhver eventyrlyst fra Beijing, må den samtidig utplassere et stort antall marineenheter i andre teatre , for å inneholde eller beskytte dem, og her igjen, unngå overløp eller utvidelse av eksisterende konflikter.

Sviktende marineplanlegging og en amerikansk marineindustri i bedring


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære marinekonstruksjoner | Forsvarsanalyse | FORENTE STATER

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

2 Kommentarer

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler