Belgieren John Cockerill Défense slår seg sammen med franske Arquus for å skape en europeisk leder innen landvåpen i 2026

Den belgiske spesialisten på pansrede tårn, John Cockerill Defense, har inngått eksklusive forhandlinger med svenske Volvo, om oppkjøpet av franske Arquus, spesialist på mellomstore og lette pansrede kjøretøyer, for å skape en ny stor forsvarsindustriell aktør i Europa. Dette ville da, uten den minste tvil, vært en av de mest sammenhengende europeiske konsolideringene innen forsvarsindustrien som er foretatt de siste årene.

Innenfor forsvarsindustrien er det fusjoner eller overtakelser som kan gjøre en forvirret, eller som i det minste ser ut til å være drevet mer av politiske hensyn enn industrielle eller operasjonelle.

John Cockerill Defense og Arquus, to perfekt komplementære landvåpenspesialister

Den annonserte overtakelsen av French Arquus, som tilhører den svenske Volvo og spesialist i design og konstruksjon av pansrede kjøretøy, inkludert den berømte VAB og den nye Griffon and Serval of the SCORPION-program, av belgieren John Cockerill Défense, anerkjent over hele verden for sine kamptårn som bevæpner pansrede kjøretøyer til en rekke væpnede styrker, ser på sin side ut til å flyte naturlig.

Arquus Scarab
Belgieren John Cockerill Défense slår seg sammen med franske Arquus for å skape en europeisk leder innen landvåpen i 2026 4

Ikke bare utfyller aktivitetene til de to produsentene hverandre perfekt, men begge er store interessenter i CaMo-programmet, etter å ha ført til at de belgiske hærene anskaffet 60 EBRC Jaguarer, 382 VBMR Griffon og 28 CAESAR-våpen, for å oppnå optimal interoperabilitet med den franske hæren.

Andre samarbeid, innenfor rammen av CaMo-programmet, oppstår for fremtiden, enten det gjelder anskaffelsen av den belgiske hæren av VBMR-Léger Serval pansrede kjøretøyer, og spesielt vedrørende utformingen av Light panservogn VBAE (Armored Engagement Assistance Vehicle) , ment å erstatte VBL, hvis felles design ble lansert innenfor rammen av OCCAR, for noen måneder siden, og som i stor grad er basert på disse to selskapene.

I tillegg, selv om selskapet hovedsakelig er lokalisert i Belgia, spesielt rundt Liège, er John Cockerill Défense et fransk selskap, siden det har vært eid siden 2002 av franskmannen Bernard Serin, gjennom Ebenis SA.

Lovende forhandlinger etter det mislykkede salget av Arquus til Nexter i 2017

For nå, ifølge pressemeldinger utstedt av de to europeiske selskapene, har de gått inn i eksklusive forhandlinger om oppkjøpet av Arquus av JCD, fra Volvo. Prosessen må fortsatt gå gjennom en rekke stadier, spesielt med selskapenes arbeidspartnere, for å bli validert.

Lett tank / pansret rekognoseringskjøretøy EBRC Jaguar
Belgieren John Cockerill Défense slår seg sammen med franske Arquus for å skape en europeisk leder innen landvåpen i 2026 5

Den resulterende gruppen ville bli en av de største aktørene innen landvåpen i Europa, med mål om å overstige en milliard euro i omsetning og 6 ansatte innen 000.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Industriell konsolidering Defense | Forsvarsnyheter | Belgia

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler