programmet Rafale er det på vei mot avvik fra F4?

Ved lanseringen av utviklingen av F4-standarden til programmet Rafale, måtte dette deles inn i to forskjellige standarder. F4.1 skulle kun gjelde fly som allerede var bygget, og skulle innebære en økning i operative evner til jagerflyet med, blant andre forbedringer, ankomsten av MICA NG luft-til-luft-missilet, Hammer 1000 tungglidstyrt bombe kg, eller utviklingen av SPECTRA selvforsvarssystem.

F4.2-standarden skal kun gjelde nye enheter. Hvis den, når det gjelder operative evner, var nesten identisk med F4.1, var det derimot for å bane vei for den fremtidige F5-standarden, som ennå ikke var definert, og som hovedsakelig skulle fokusere på utvikling av evner, kjernefysisk avskrekking av de franske luftstyrkene.

Ting har utviklet seg siden denne nomenklaturen fra 2020. På den ene siden ser det ut til at F4.1-standarden bare har blitt levert med deler av den planlagte utviklingen, og det kan ifølge visse rapporter være at enheten faktisk vil nå sin full standard bare etter en eller to andre mindre utviklinger, betegnet F4.2 og kanskje derfor F4.3.

Når det gjelder utviklingen mot F5-standarden, ser det ut til at den er innfødt for alle enheter som skal bygges etter F4.x-standarden. Fremfor alt fremstår F4-generasjonen mer og mer som en overgangsgenerasjon, noe som markerer en divergens i programmet Rafale, mellom de opprinnelige og senere F4-enhetene, som vil utvikle seg mot F5 og deretter F6-standarden, og de tidligere enhetene, som vil følge en annen moderniseringsbane.

42 nye Rafale F4 for luft- og romstyrken

For noen dager siden kunngjorde Forsvarsdepartementet at de hadde varslet Dassault Aviation om ordre på 42 nye Rafale, det vil si de 30 flyene planlagt av planleggingen, samt erstatningen av de 12 flyene tatt fra inventaret til Air and Space Force, bestemt til Kroatia.

Rafale B kroatisk
Av de 42 flyene som er bestilt av Frankrike, er 12 ment å erstatte flyene som selges brukt til Kroatia

Som sådan er det viktig å huske at den 12 Rafale brukte, solgt til Hellas i 2020, hadde allerede vært gjenstand for en spesialbestilling i januar 2021. De vil bli levert, som de siste enhetene i transje 4, innen 2026, til F3R-standarden.

Jegerne beordret som en del av LPM 2024-2030, vil bli levert fra 2027, direkte til F4-standarden. Forsvarsdepartementet insisterte på dette punktet i sin pressemelding, samt på at de vil kunne utvikle seg mot F5-standarden. De vil være beregnet utelukkende for luft- og romstyrken, for å erstatte Mirage 2000-5 som vil forlate tjenesten samtidig.

Denne ordren vil tillate luft- og romstyrken å bringe sin flåte Rafale til 137 fly, og den franske marinens til 41 jagerfly. En endelig ordre på 48 Rafale må vedtas i 2030, for å erstatte den moderniserte Mirage 2000-D, og ​​nå formatet 185 jagerfly for luftforsvaret og 41 for marinen. De franske luftstyrkene vil da ha fullført overgangen Rafale.

den Rafale Native F4 vil kunne utvikle seg mot F5-standarden

Forsvarsdepartementets insistering på F4-formatet, og på dets fremtidige utvikling mot F5-standarden, er ikke rent formell. Faktisk indikerer alt nå bare det Rafale F4-innfødte, vil faktisk være i stand til å utvikle seg mot denne nye standarden, som spesielt vil tillate jagerflyet å operere i samspill med fremtidens kampdrone som må utvikles for 2030, samtidig med denne standarden.

Program Rafale
programmet Rafale er det på vei mot avvik fra F4? 4

Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Kontrakter og utlysninger Forsvar | Forsvarsnyheter | Jagerfly

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

1 KOMMENTAR

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler