Japan bestilte 400 amerikanske Tomahawk-kryssermissiler

Den 18. januar 2024 ble ordren på 400 Tomahawk-kryssermissiler med en rekkevidde på 1 km, for å bevæpne ødeleggerne til de japanske sjøforsvarsstyrkene, signert av Japans forsvarsminister Minoru Kihara og amerikansk ambassadør i Japan Rahm Emanuel. Denne kontrakten, verdt 1,7 milliarder dollar, bringer med seg en dyp endring i doktrinen fra de japanske væpnede styrkenes side.

De siste årene har Tokyo måttet møte den raske utviklingen av to store trusler samtidig. På den ene siden er Japan utsatt for kinesisk-amerikanske spenninger, og har på sin jord en marinebase, to flybaser og en avdeling av amerikanske marinesoldater, som sannsynligvis vil gripe inn til støtte for Taiwan, risikerer raskt å bli et legitimt mål for Beijing i hendelse av kinesisk militær intervensjon mot den autonome øya.

Samtidig har den nordkoreanske trusselen, selv om den knapt har utviklet seg i grunnlaget de siste årene, økt betraktelig, mens Pyongyang har utstyrt seg med nye ballistiske missiler og kryssermissiler, som er i stand til å nå bakken. de utplasserte anti-missilforsvaret, mens de kan være bevæpnet med et atomstridshode.

Endring av doktrine og betydelig økning i ressurser for de japanske selvforsvarsstyrkene

For å svare på disse truslene, under påvirkning av statsminister Shinzo Abe og deretter hans etterfølger, Fumio Kishida, måtte Japan gjennomføre en dyp og rask modernisering av sine væpnede styrker, med blant annet anskaffelse av nye jagerfly. 35, modernisering av visse kapasiteter som type 12 anti-skip missiler, eller flåten med Taigei ubåter og Mogami fregatter.

Izumo hangarskip
Med transformasjonen av Izumo og Kaga vil de japanske sjøforsvarsstyrkene anskaffe sitt første hangarskip siden slutten av andre verdenskrig.

For å håndtere store førstelinjekapasiteter, som potensielt er kjernefysiske, var den utelukkende defensive holdningen som konstitusjonelt sett var den til de japanske selvforsvarsstyrkene, ikke lenger tilstrekkelig. Faktisk er det tatt flere politiske initiativ av landets myndigheter, om ikke for å endre grunnloven, i alle fall for å endre tolkningen.

Dette tillot Tokyo å forvandle sine to Izumo-klasse overfallshelikopterskip til lette hangarskip som er i stand til å frakte og operere F-35B kampfly med vertikal eller kort start og landing, med forsikringen gitt at skipene og flyene som brukes, bare vil brukes til forsvarsformål "i dypet" av de japanske øyene.

400 Tomahawk kryssermissiler for den japanske marinen

Det samme resonnementet ble brukt på anskaffelsen av Tomahawk kryssermissiler å bevæpne ødeleggere og fremtiden Arsenal sender AEGIS ASEV Japanske sjøforsvarsstyrker.

Offensivt våpen par excellence, som finner sin hovedbruk under forebyggende angrep for å redusere potensialet for fiendtlig reaksjon, kryssermissilet var ikke en del av arsenalet til de japanske væpnede styrkene inntil da, i henhold til grunnloven som forhindret disse her fra å bære ilden utenfor sitt territorium, i en eksklusivt defensiv holdning.

Kongo-klasse Tomahawk kryssermissiler
Den japanske marinens Kongo, Atago og Maya-klasse Aegis destroyere vil være bevæpnet med Tomahawk kryssermissiler

Japanske myndigheter måtte foreta noen konvolusjoner for å omgå denne begrensningen, ved å sikre at kryssermissilene som ble anskaffet på denne måten kun vil bli brukt til å angripe motstridende infrastrukturer som åpenbart forbereder seg på å utføre et angrep mot japansk jord.


Det er 75 % av denne artikkelen igjen å lese. Abonner for å få tilgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Cruisemissiler | Forsvarsnyheter | Militære allianser

den Klassiske abonnementer gi tilgang til
artikler i sin fulle versjonog uten reklame,
fra 1,99 €.


For videre

SOSIALE NETTVERK

Siste artikler